Marina Ignat e o influencera cu peste 40 de mii de abonați. Are studii în jurnalism, dar nu a mers pe această cale. Pasiunea ei pentru dans a fost mai puternică. Acum Marina are o nouă dragoste: în luna august a devenit pentru prima dată mamă.


De la o simplă elevă, Marisha (pseudonimul ei din rețelele de socializare) a ajuns să fie profesoară de dans. Lucrează în echipa SisnBro și acum multe fete își doresc să ajungă la lecțiile ei.

Cum se descurcă în rolul de mamă, și când are de gând să se întoarcă în sala de dans, aflăm din interviul de mai jos.

Marina dacă ar fi să te descrii doar în trei cuvinte, care ar fi acestea?

Optimistă, pozitivă și energică.

Ce înseamnă pentru tine dansul?

Dansul pentru mine înseamnă arta de a trăi frumos. Iar eu zilnic aleg să trăiesc frumos.Ce sau cine te-ar face să renunți la pasiunea, dar și munca ta în dansuri?

Nimeni și nimic nu m-ar face să renunț, dansul a fost, este și va fi mereu prezent în viața mea.

Tu chiar și cu o burtică destul de mare, erai în sala de dansuri. Alte mame ar fi stat acasă în pat, tu ai ales energia și mișcarea. Nu îți era frică?

Da așa este, am dansat și am predat dansuri până la a 36-a săptămână de sarcină, deci până aproape în a noua lună. Nu îmi era frică, pentru că toate investigațiile arătau că copilul se dezvoltă normal și nu aveam contraindicații de a face mișcare. Dar și eu la rândul meu, mă simțeam bine, respectiv nu am avut nici un motiv de îngrijorare.


Cum ai descrie această perioadă de 9 luni din viața ta? 

A fost o sarcină relativ ușoară, cu excepția celor 3 luni la început, când toxicoza îmi dădea un pic de dureri de cap, iar după 6 luni aveam o stare de bine, multă energie, uneori uitam că sunt însărcinată. Într-adevăr, sunt momente unice și tare faine.

„Sarcina aduce un nou sens conceptului de frumusețe. Este o perioadă de bucurie imensă cuplată cu entuziasm. Sentimentul de a purta un suflet mic în tine este magnific.”

Te confrunți cu depresia postnatală?

Am avut ceva bariere psihologice în primele zile de viață a bebelinei, însă, nu aș putea spune că a fost depresie, mai degrabă frica de necunoscut, de ceva nou. Am trecut cu ușurință peste ele, datorită soțului, să nu fi fost el, la sigur mă confruntam cu o depresia postnatală. Dar el mereu a găsit si găsește cuvintele potrivite, nu mă lasă să cedez psihologic. Cred că poți evita depresia doar atunci când ai persoana potrivită și oameni dragi alături.

Cât de importantă este susținerea soțului în creșterea copilului?

Foarte importantă. În creșterea copilului trebuie să se implice ambii părinți, ei trebuie să formeze o echipă. Respectiv copilul va vedea în familie mereu afecțiune, dragoste și susținere reciprocă.

„Sunt extrem de fericită că am alături un bărbat iubitor, grijuliu și foarte atent cu mine. Așa a fost mereu, dar acum, în timpul sarcinii, asta se vede de două ori mai mult”, a scris Marina într-o postare de-a sa. 

Îți era frică de naștere, sau de consecințele acesteia, de exemplu, de kilogramele în plus?

La început nu, mi se părea că nașterea e atât de departe, însă timpul zboară prea repede. Și cu cât mai aproape era ziua X, cu atât mai mare era frica și voiam să opresc timpul în loc, să mai întind momentul. Până când nu am depășit termenul de sarcină, când am văzut că trec peste 39 săptămâni și încă nu nasc, deja mă rugam să nasc mai repede, atunci, îmi trecuse toată frica. Eu am născut la 41 săptămâni, credeam că nu mai nasc. Ce ține de kilograme în plus, eu am adăugat 11 kg. Pe parcursul sarcinii am fost foarte activă, făceam și dansuri, înot, sală de forță, yoga, dar mă și străduiam să mă alimentez, cât de cât, corect. Respectiv, până în luna a noua de sarcină, adăugasem doar 6 kg, iar în ultima lună am adăugat încă 4 pentru că am stopat toate activitățile, stăteam acasă și mă alintam mai mult, îmi împlineam poftele. Știam că o să le dau repede jos, la o lună de la naștere am dat 9 kg deja, mi-au mai rămas 2. Eu încă nu fac nimic pentru a scăpa de ele, pentru că nu am voie. Cum o să-mi permită medicul să fac efort fizic, o să ajung la o formă și mai frumoasă ca înainte de sarcină.

Ce ți se pare cel mai greu în „meseria” de mamă, dar și cel mai frumos?

Cel mai greu pentru mine este starea de oboseală și nopțile nedormite. Primele săptămâni era mai greu, pentru că nu știam nimic, acum însă, ne adaptăm și intrăm în ritm. Cel mai frumos este să fii mamă și să ai alături un pui de om căruia zilnic îi oferi atenția, caldura, și dragostea ta.


„Nu înțeleg, cum noi am trăit până acum fără ea? Nu-mi imaginez viața fără acest puișor micuț.”

Ce înseamnă pentru tine fericirea?

Pentru mine fericirea înseamnă familia sănătoasă, persoanele dragi alături și o carieră de succes.

Când ai de gând să te întorci în sala de dansuri?

Sincer, fizic sunt pregătită, m-am restabilit, însă aștept totuși un pic să mai crească fetița mea. Sper că în cel mai scurt timp voi reveni în sala de dans la elevii mei.
Care este motto-ul tău?

Încrederea în tine vine în mod natural când ai succes, însă este dificil să ai succes dacă nu ai încredere în tine.

Ce ai vrea să mai cunoască oamenii despre tine? Cine este Marina Ignat în afaraIinstagramului și a dansului? 

Marina Ignat este o persoană care iubește viața la maximum și încearcă să savureze fiecare moment. Viața mi-a dat multe lovituri și de multe ori am căzut, dar de fiecare dată m-am ridicat, mi-am învățat lecția și am mers înainte. Am încredere în mine, în propriile forțe, și de fiecare dată când am un scop bine propus, merg până la capăt. Fac ceea ce-mi place și asta mă face un om fericit și împlinit!

„Iubirea de sine reprezintă principalul ingredient pentru o viaţă împlinită, plină de succes”, a mai scris Marisha.

Distribuie articolul: