Ana Sava este una dintre cele peste 800 de persoane din Republica Moldova care a reușit să învingă COVID-19. Femeia spune că virusul a luat-o pe nepregătite și a pus-o în fața unei lupte inegale. Iată declarațiile bunicăi de 75 de ani, la externarea din spital.

„Am ieșit cu gândul să nu mai ajungă nimeni, niciodată aici. Am avut foarte grele zile. Foarte, foarte grele, dar acum mă simt mai bine. Cel mai greu a fost în primele zile, la reanimare.

Primele cinci zile au fost foarte grele. Mulțumită doctorilor, surorilor și medicilor care m-au ajutat, am scăpat din această nevoie”, mărturisește bunica Ana pentru EA.md.

Femeia de 75 de ani  locuiește în satul Mândrești din raionul Telenești. Acasă este așteptată de mica sa gospodărie. Spune că pe perioada tratamentului a trebuit să recurgă la mijloace organizatorice pentru a-și menține în regulă averea.

„Acasă nimeni nu mă așteaptă. Sunt una singură. Am câteva păsări, o căpriță. Ceea ce pot eu îngriji. Am plătit o vecină, da ce era să fac?”, ne-a mai spus bunicuța.

Ana Sava are un mesaj pentru cei care încă pun la îndoială gravitatea situației

„Vreau ca lumea să înțeleagă, să stea acasă, să se protejeze. Să nu umble ca să nu se molipsească de la nimeni și nici ei nu să molipsească pe nimeni. Doresc sănătate tuturor”, a spus pentru revista EA.md Ana Sava.

În prezent în Moldova au fost confirmate peste 2900 de cazuri de COVID-19. Peste 80 de persoane au murit și mai bine de 800 de pacienți au fost tratați.