Pentru mulți părinți, fericirea înseamnă un mediu de dezvoltare sigur și sănătos pentru copiii lor. Într-un asemenea mediu învață și elevii de la Școala Internațională Heritage, instituția care pune accent pe dezvoltarea aptitudinilor copiilor, educație egală și odihnă sănătoasă. 

În articolul precedent ți-au fost relatate oportunitățile unice pe care le oferă Heritage la nivel de educație și studii. De această dată, ești te invitat să afli cât de incluzivă și sigură este această școală.

Educația incluzivă începe chiar de la intrarea pe teritoriul școlii 

Școala Internațională Heritage susține incluziunea. O demonstrează multitudinea de facilități pentru copiii cu deficiențe locomotorii și cerințe educaționale speciale (tulburări cognitive și de comportament), care își fac studiile acolo.

În fața instituției este marcată zona „Parcare interzisă”, pentru ca elevii cu mobilitate redusă sau cei aflați în scaun rulant să se poată deplasa cu ușurință. Mai mult, intrarea în școală a fost dotată cu o rampă de acces funcțională, conform standardelor internaționale. Ușile largi, ascensoarele încăpătoare, WC-urile adaptate, prezente la fiecare etaj, sunt alte facilități pentru copiii cu dizabilități.

Profesorii sunt suficient de pregătiți pentru a răspunde necesităților acestor copii și cultivă toleranța, nondiscriminarea și respectul în rândul copiilor.

Una dintre puținele instituții care acordă prioritate siguranței elevilor

Siguranța copiilor este o prioritate pentru administrația Heritage. Accesul pe teritoriul școlii este restricționat, fiind permis doar cu acceptul ofițerilor de securitate, angajați ai instituției. În plus, școala este dotată cu camere de supraveghere video. În caz de necesitate, părinții pot solicita de la administrație să vizioneze înregistrarea.

Elevii sunt luați acasă doar de către părinți sau persoanele autorizate în prealabil. Iată de ce părintele include în formularul de admitere informațiile și fotografia persoanei autorizate să ia copilul de la școală.

Profesori receptivi la necesitățile elevilor 

Școala Internațională Heritage pune accent și pe îmbunătățirea comportamentului și a atitudinii elevilor și cadrelor didactice. Iată de ce a elaborat un Cod de etică pentru toți cei aflați în instituție.

Personalul academic dă dovadă de profesionalism, imparțialitate, corectitudine și receptivitate la necesitățile elevilor. În același timp, elevii sunt motivați să fie toleranți, respectuoși față de profesori și ceilalți colegi, precum și liberi în exprimarea opiniilor.

Instituția a elaborat și Politica de protecție a copilului, care prevede inclusiv că elevii și personalul academic sunt instruiți cu privire la Codul circulației rutiere, formele de violență față de copii, primul ajutor medical, intervențiile în situație de urgență etc.

Niciun caz de intoxicație alimentară sau dureri abdominale 

Mâncarea pentru elevi este gătită doar în cantina școlii. Meniul, aprobat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, conține doar bucate gătite la cuptor, diversitate de produse culinare, legume și fructe proaspete în fiecare zi, precum și gustări sănătoase.

Părinții sunt cei care decid ce mâncare ar dori să se regăsească în meniul elevilor, în funcție de preferințele și necesitățile copiilor. Doar la Heritage, administrația expediază părinților, în prealabil, informația despre felurile de mâncare din meniu, după care stabilesc împreună ce vor mânca elevii.

La bufet, copiii se pot delecta cu gustări sănătoase. Produsele livrate de o companie de catering sunt minuțios verificate de responsabilii care recepționează produsele. Vizitele efectuate de inspectorii Centrului de Sănătate Publică din Chișinău au confirmat că meniul aprobat de instituție respectă în totalitate meniul-model propus de CSP Chișinău.

Copiii cu necesități dietetice speciale, inclusiv alergii, beneficiază de un meniu corespunzător. Bucătarul-șef cunoaște situația fiecărui copil, în funcție de cele menționate de părinte în formularul de admitere. Și în acest caz, meniul este stabilit împreună cu părintele și bucătarul-șef.

Serbarea zilelor de naștere este permisă, cu condiția ca părinții să nu aducă mâncare și produse de patiserie pregătite acasă sau în afara școlii, unde calitatea nu poate fi garantată. Ei pot apela la serviciile cantinei.

Ca rezultat al adoptării unui stil sănătos de viață și a regulilor stricte de siguranță în instituție, în anul de studii precedent nu a fost înregistrat niciun caz de intoxicație alimentară.

Personalul medical de la Heritage verifică igiena în toată școala și monitorizează sănătatea elevilor și a personalului școlii pe parcursul întregii zile, fiind mereu de gardă pentru a putea interveni în caz de urgență.

Dacă ai luat decizia de a-ți înscrie copilul la Școala Internațională Heritage, te felicităm pentru o alegere înțeleaptă! Vrei să afli detalii? Sună la numărul 062022210, trimite un e-mail la adresa [email protected], scrie un mesaj pe pagina oficială Facebook.com/heritage.moldova sau pe site-ul www.heritage.md

Sursa: www.suntparinte.md

P

Distribuie articolul: