Ai acasă nuci de la părinți sau bunei și nu știi ce ai mai putea să faci cu ele? Ce zici de o gustare cu mirosuri îmbietoare de scorțisoară, cuișoare și alte condimente de sezon? 

Iată o rețeta de nuci caramelizate, perfectă pentru Crăciun!

Vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
100 g nuci pecan
120 g nuci românești
20 g ulei de cocoș topit
25 g zahăr de cocos
1 linguriță scorțișoară măcinată
1 vârf de cuțit pudra de cuișoare
1 vârf de cuțit piper cayenne
un praf de sare
30 ml sirop de arțar sau de agave

Cum prepari nuci caramelizate:

La început, preîncalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius. Pregătește tava cuptorului și acoper-o cu hârtie specială pentru copt sau o plansă de silicon rezistentă la temperaturi mari.

Curăță bine toate nucile, asigura-te că nu mai au bucățele de coajă, apoi varsă-le în tavă. Presară-le cu scorțișoară, zahăr de cocos, cuișoare, piper și sare. Amestecă bine cu mâinile, apoi adaugă și uleiul de cocos și jumătate din cantitatea de sirop. Amestecă din nou, cu mâinile cu sau o spatulă, pentru a îmbracă bine nucile în topping.

Lasă totul la cuptor pentru 12-15 minute. Aromele dulci vor invada întreagă bucătărie, iar atunci vei ști că nucile caramelizate sunt aproape gata.

Oprește focul, adaugă și restul de sirop de arțar sau de agave și amestecă cu atenție, cu o spatulă din silicon. Poți mânca nucile călduțe sau le poți lasă să se răcească total. Pe măsură ce se vor răci, vor deveni din ce în ce mai crocante.

Dacă nu le vei consumă imediat, ține-le în recipiente închise ermetic, precum caserolele din sticlă sau borcanele. Presară nucile în porridge, deasupra unui smoothie bowl sau mănâncă-le, pur și simplu, când ai poftă de o gustare festivă și dulce.

Poftă bună!

Distribuie articolul: