În goana după „perfecțiune”, vârsta celor care apelează la bisturiu este tot mai mică. O adolescentă de doar 16 ani din China și-a făcut deja peste 100 de intervenții estetice, începând de la o vârstă fragedă de doar 13 ani.

Zhou Chuna este o adolescentă care la doar 13 ani și-a făcut prima operație plastică – o intervenție la nivelul pleoapelor, care să le aducă un aspect mai „european”. Fata le-a cerut părinților să-i achite operația pe pleoape, dacă aceștia voiau ca ea să continue să frecventeze școala.

Adolescenta a trecut prin peste 100 de operații estetice în doar trei ani: rinoplastie, otoplastie, liposucție, operație de mărire a sânilor și multe altele. Fata ignoră sfaturile tuturor și rugămințile părinților și afirmă că nu va înceta niciodată să se opereze, „perfecțiunea” devenind sensul vieții sale.

„Atitudinea tuturor față de mine a devenit mai prietenoasă după operația dublă a pleoapei și am gustat fructele dulci ale chirurgiei plastice”, afirmă aceasta.

Zhou Chuna a devenit dependentă de aceste intervenții: „Nu voi fi niciodată fericită cu aspectul meu. Sunt convinsă că voi arăta mai bine după următoarea mea operație plastică. Cineva m-a întrebat odată dacă regret operațiile, dar singurul lucru pe care îl regret este că nu le-am început mai devreme”.

Multitudinea operațiilor prin care a trecut nu aveau cum să nu-i afecteze sănătatea, deoarece având doar 16 ani, corpul ei continuă să crească. Liposucția a lăsat-o cu piele „căzută”, iar inciziile – cu numeroase cicatrici. Anestezia i-a cauzat pierderi de memorie.

„Sunt gata să suport refuzul alimentelor și al apei, dar nu pot trăi fără o intervenție chirurgicală plastică. Îmi place chirurgia plastică și nu mă deranjează anestezia. Nu mă tem de durere, mi-e teamă de urâțenie”, spune Zhou, în vârstă de 16 ani.

Sursa