Crăciunul este una dintre cele mai importante sărbători din an. Acesta este marcat de obiceiuri precum împodobitul bradului, colindele şi darurile Moşului, mult aşteptate de copiii din întreaga lume. Chiar dacă anul acesta nu avem aceleași planuri ca în anii precedenți acest lucru nu trebuie să fie o problemă, pentru că mereu există soluții.  

Da, din păcate situația din prezent și mai exact Covid-19, ne dă mari bătăi de cap, nu prea putem să dăm o petrecere mare într-un local amenajat frumos, dar totuși asta nu înseamnă că trebuie să ne plictisim acasă. De fapt, există atât de multe moduri de a ne distra și de a intra în spiritul sărbătorilor chiar acasă. Iată câteva idei.

E timpul să fim creativi:

Petrecerea virtuală 

Zoom și Google Meet acum pot face parte deja din familia ta. Astfel, dacă totuși ești și anul acesta departe de persoanele dragi, fă astfel încât să le fii alături. O petrecere virtuală e binevenită, e distractivă și cel mai important e pentru suflet. 

Trimite cadouri celor dragi aflați la depărtare

Dăruirea cadourilor este întotdeauna o parte distractivă a sezonului, astfel poți face ziua cuiva mult mai bună. Trimite cadoul și ține cont de ziua în care îl va primi, astfel îl vei putea suna și îi vei vedea reacția.

Vizionează filme

Un alt mod frumos de a intra în atmosfera de sărbătoare este de a viziona filme clasice de Crăciun, fie în familie sau între prieteni. Cu cât sunteți mai mulți, cu atât atmosfera va fi mai plăcută și mai distractivă.

Fă un puzzle pe tema sărbătorilor

Puzzle-urile sunt mereu o modalitate excelentă de a menține copiii ocupați în acest sezon de sărbători. Alege un puzzle care are o imagine cu o scenă frumoasă de iarnă pentru a crea starea de spirit de Crăciun. Vei petrece timp în familie, va fi distractiv și copiii vor aprecia.

Creează propriile decorațiuni pentru brad

Decorațiunile de casă aduc multe amintiri și momente speciale. Când creezi ornamente de la zero simți ceva deosebit și totodată faci din acest proces o nouă tradiție de familie. 

Planifică o seară de jocuri în familie acasă

Seara jocurilor în familie este întotdeauna o idee bună și va fi și mai specială atunci când te joci sub luminile sclipitoare ale bradului tău.

O seară de karaoke

Cântă în seara de Crăciun. Amintește-ți de toate cântecele de sărbători din copilărie și cântă cu toată familia acasă la karaoke, dacă nu ai un microfon cu siguranță găsești unul imaginar.

Economisește banii 

Ca petrecerea de Crăciun să treacă cu mai puține cheltuieli, trebuie să organizați o masă comună la care toată lumea va aduce un fel de mâncare, precum și diferite idei de activități pentru seară. Ceea ce rămâne de făcut e să vă distrați.

Zboară în altă țară 

Dacă totuși dispui de câteva finanțe atunci alege să urci într-un avion și să zbori în altă țară, departe de aglomerație, oboseală și stres. Acolo cu siguranță vei petrece Crăciunul mult mai relaxat.

Tu cum vei petrece anul acesta Crăciunul?