Toate frigiderele sunt proiectate cu un raft special pe ușă, destinat ouălor. Se pare că nu e o idee bună! Ouăle nu trebuie ținute niciodată pe ușa frigiderului, pentru că se pot contamina și strica. Temperatura optimă pentru depozitatea ouălor este de 20 de grade și ar trebui să rămână constantă. Pentru că de fiecare dată când deschizi și închizi ușa frigiderului temperatura crește, odată cu aceasta crește totodată și riscul alterării ouălor.

Jamie Oliver se ține de sfatul asociației de menaj Good Housekeeping, și anume că ouăle trebuie păstrate în cutia de carton în care le-ai cumpărat și amplasate pe raftul din mijlocul frigiderului ca să previi astfel schimbările de temperatură și contaminarea cu bacterii. Nu numai că este cea locul cu cea mai caldă temperatură din frigider, dar este și cea mai constantă.

Nu le muta locul. Încearcă pe cât posibil să eviți să le muți prea des, de la cald la rece și invers. După ce le-ai cumpărat, pune-le în frigider și scoate-le doar în momentul în care dorești să le folosești.

Ouăle din magazin nu sunt ținute la rece. În lanțurile marilor supermarketuri, ouăle nu sunt ținute la rece. Acest lucru nici nu este necesar, deoarece temperatura maximă din interior nu depășește niciodată 20 de grade.

Păstrate în frigider riscul înmulțirii bacteriilor scade. Menținerea ouălor la frigider este cea mai sigură metodă de a combate riscul de contaminare cu salomonella și de răspândire al bacteriilor.

Lasă-le la temperatura camerei înainte de a le folosi la gătit. Bucătarii recomandă să lași ouăle o oră la temperatura camerei imediat după ce le-ai scos din frigider înainte de a le folosi la prepararea prăjiturilor sau a bucatelor, mai citim pe clickpentrufemei.ro.

Termen de valabilitate. E bine să iei ouă care au fost ambalate cu maxim de 30 zile până în momentul în care le cumperi.  Din momentul cumpărării, le poți consuma în maxim 3-4 săptămâni.