Bucurie pentru copii și bătăi de cap pentru șoferi. Din cauza ninsorilor și vânturilor, pe mai multe trasee din țară au avut loc accidente. Polițiștii au făcut primele totaluri.

Astfel,  în prima jumătate a zilei  a avut loc un accident rutier produs din cauza condițiilor meteo. În urma acestuia o persoană a decedat, iar alte două se află la spital după ce au fost implicate într-un impact produs pe traseul G-89 km, spre raionul  Nisporeni.  

Un bărbat de 44 de ani, conducând  un Volkswagen, având la bord  o femeie de 38 de ani, s-a oprit și a luat ca pasageri două persoane, soț și soție. La câțiva kilometri șoferul a pierdut controlul asupra volanului, a derapat de pe traseu și s-a tamponat într-un copac de pe marginea carosabilului. În urma coleziunii, bărbatul aflat ca pasager de 40 de ani a decedat pe loc, iar soția acestuia de 36 de ani împreună cu cealaltă femeie au  fost preluate de ambulanță. Șoferul nu a vut de suferit, testat alcoolscopic rezultatul a ieșit negativ. În urma examinării mijlocului de transport s-a stabilit că cauciucurile din față sunt pentru sezonul de iarnă, iar cele din spate pentru sezonul de vară.

      

Din cauza condițiilor meteo, un alt accident rutier cu deces a fost înregistrat în apropierea satului Chiperceni din raionul Orhei.  Un bărbat de 40 de ani, conducând un Volkswagen T 5, într-o curbă a pierdut controlul mașinii și a derapat de pe traseu, tamponând-se într-un copac. În urma impactului o femeie de 49 de ani a decedat, iar alți trei pasageri au fost transportați la spitalul raional Orhei cu diferite traumatisme.

Două derapări în același loc

Un Mercedes a derapat de pe drumul din satul Sărăteni, raionul Leova, după ce șoferul a pierdut controlul mașinii din cauza condițiilor meteo.

Peste circa 10 minute, conducătorul altui Mercedes, microbuz de pe ruta Tomai-Chișinău, din cauza condițiilor nefavorabile nu s-a isprăvit cu volanul și a derapat de pe traseu, în același loc.

În seara zilei, oamenii legii continuau să lupte cu condițiile meteo ajutând oamenii blocați pe drumurile țării.