Căutările fetei care a fost înmormântată ieri au durat opt zile, deoarece poliția a fost direcționată către piste greșite, a declarat șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu. El afirmă că investigațiile au început a doua zi după dispariție, când iubitul tinerei a mers la poliție, transmite tv8.

 

„Imediat ce ne-au fost oferite în baza acțiunilor procesuale, deoarece nimeni nu poate să-ți ofere și nu vrea să ofere mai ales în Orhei foarte simplu, că toți nu știu de ce au temerea. Deci în momentul când au fost actele procesuale și am mers, le-am ridicat imediat. Nu au fost ridicate doar camerele video de la acea stație, au fost ridicate imaginile video din întreg orașul Orhei, deoarece în anumite situații am fost duși pe piste eronate acolo”.

Viorel Cernăuțeanu nu a oferit alte detalii. Doar că investigațiile continuă și că cei care au tergiversat acțiunile poliției vor fi documentați și chiar trași la răspundere, dacă este cazul. Acum se investighează mai multe versiuni, iar bărbatul de 45 de ani este deocamdată singurul suspect. Acesta a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile în penitenciar.

Procurorul general interimar a declarat pentru TV8 că încă nu este finalizată constatarea medicului legist, dar și că joi bărbatului urmează săi fie atribuit statul de bănuit pentru uciderea intenționată a unei femei însărcinate. El riscă să-și petreacă după gratii toată viață

Mama Anei-Maria cere pedeapsă maximă pentru cel care i-a luat viața fiicei sale.

„Noi dorim să fie pedepsit foarte grav nu așa cum au spus că va fi de la zece la 20 de ani. Asta puțin îi dă Dumnezeu așa pedeapsă, trebuie mai mult. În primul rând, el poate să stea acolo, dar eu copilul meu l-am pierdut și nu aș dori să iasă la libertate și să facă mai departe cum a făcut acum”.

 

Distribuie articolul: