Veta Ghimpu-Munteanu este interpretă, om de radio și o doamnă de excepție care s-a dovedit a fi și un bun promotor al datinilor strămoșești. Într-un interviu pentru revista Fashion VIP aceasta a reușit să-și depene tainele sufletului și să răscolească prin amintirile trecutului.

Având rădăcinile pe vatra unor pământuri mănăstirești, sfințite de căldura și cumințenia sihaștrilor, Veta Ghimpu–Munteanu este sigură că acest lucru nu e întâmplător, ci dimpotrivă a jucat un rol important în devenirea ei personală.

„Sunt sigură – nimic întâmplător în astă lume. Când se căsătorește mama mea Virginia Negru, cu tatăl Mihail Munteanu, acesta trece cu traiul din Cucora în satul mamei – Paicu. Deci, eu anume aici trebuia să mă nasc și să cresc… În unul din cele mai mici sate de prin părțile Cahului, din lunca. Prutul de jos, dar care a constituit pentru mine Universul”, declară interpreta.

Din clasa a 8-a a știut că dorește să fie artistă și este recunoscătoare învățătorului Valeriu Pascal, care a avut un rol major în alegerea făcută ulterior.

„Toată viața îi voi fi recunoscătoare lui Valeriu Pascal pentru că m-a încurajat să-mi urmez visele, implicându-se nemijlocit în educația mea”, spune interpreta.

Este convinsă că venirea la „Tălăncuța” a fost semnalul ei de pe pământ, afirmând că anume acolo se redescoperea prin cântec și nu invers.

„Am început a săpa la rădăcini, a învăța iar cine suntem, de unde am pornit, unde dorim să ajungem… Aici, noi am făcut o adevărată școală a vieții și a culturii noastre, o Academie, dacă vreți. De aici au pornit și ideile mele de a edita o carte despre satul natal și multe altele”, povestește Veta Ghimpu–Munteanu.

După vre-o câțiva ani de activitate în ansamblul „Tălăncuța” a simțit că i-ar plăcea să cunoască ce se află în spatele cântecului, recunoaște interpreta.

„Această curiozitate a venit atât de firesc, încât am urmat-o cu supunere. Documentam tot ce se aduna din expedițiile lui Andrei Tamazlăcaru, a colegilor, ale mele personale. Încercam să pătrundem la izvoare, la obârșie… și aceste studii ne-au și dat de înțeles multe lucruri…”, povestește Veta Ghimpu – Munteanu.

Citiți interviul Vetei Ghimpu – Munteanu integral în ultimul număr al revistei Fashion VIP, care poate fi deja găsit în chioșcuri.