Începutul anului 2016 i-a adus un succes binemeritat actorului basarabean Nicon Caraman. După un efort consinderabil de a-și promova numele în cinematografia britanică, a văzut lumina zilei scurtmetrajul „Never the Same – Niciodată la Fel” – regia căruia este semnată de el însuși. În scurtmetrajul cu scene care tulbură de-a binelea ochiul privitorului, își face apariția nu doar Nicon, ci și Emma – talentata soră a actorului basarabean. Prin scurtmetrajul pe care l-au lansat la început de an, cei doi frați vin să condamne violența și războaiele acestei lumi. 

12191690_1709861879235069_5678188127924021759_n„Never the Same – Niciodată la Fel” este istoria unui tânăr cuplu care trece printr-o perioadă dificilă după ce Michael s-a întors dintr-o misiune militară în Irak.

Michael este bărbatul model, cu respect și dragoste față de persoanele dragi, dar evenimentele petrecute în timpul luptelor, cât și scenele de coșmar văzute în acțiunile militare i-au cauzat o traumă psihologică cronică, de care nu este conștient. Asta face din această istorie – o dramă. Rolul Angelicăi a fost interpretat de către Emma Caraman, care a redat superb tragedia prin care trece această tânără fată.

Este un scurtmetraj care are mesajul de a sensibiliza fenomenul așa-numit „stres post-traumatic” și, nu în ultimul rând, prin această simplă istorie – de a condamna războiul, instituțiile și mișcările care îndeamnă la violență. Pentru că sunt o persoană pozitivă și consider că orice problemă are o soluție, am vrut ca finalul să fie unul deschis, lăsând spectatorul să-l aleagă.

Cea mai mare provocare, ca și regizor, a fost să mențin atmosfera de tensiune dintre personaje și ambianța istoriei. Să plănuiesc fiecare zi și să mențin aceeași energie pe parcursul zilelor de filmare. Dar trebuie să recunosc că să lucrez cu sora mea nu a fost ușor. De la început a fost chiar un pic straniu dar norocul meu e că ea a luat rolul în serios, s-a pregătit mult, iar talentul și sârguința și-au spus cuvântul în final!”, ne-a mărturisit tânărul regizor și actor.

Amintim că Nicon Caraman este unul dintre ambasadorii actoriei de la Chișinău în industria cinematografică internațională. La doar 20 de ani a ajuns într-o Londră frumoasă, dar absolut necunoscută și rece. A muncit foarte mult pentru a obține primul job, iar performanța de care a dat dovadă i-a permis să lucreze alături de un model masculin absolut – actorul Brad Pitt.

Mai multe detalii despre activitatea lui Nicon, aflați din interviul pe care tânărul l-a acordat anterior pentru revista noastră.

Foto: Never the Same, BBC