A transformat pasiunea pentru un stil de viață activ în profesie, iar astăzi este fitness bloggeriță care inspiră peste 93 de mii de urmăritori pe Instagram. Are și propriul maraton de slăbit. Nicolle Trifan ne-a răspuns la câteva întrebări despre exercițiile pentru tonifierea corpului de acasă, acum în perioada carantinei, despre un regim alimentar sănătos și a oferit recomandări pentru a evita riscul obezității. 

Nicolle, când ai început să duci un mod de viață sănătos și ce te-a făcut să devii antrenor personal?

„Un mod sănătos de viață l-am abordat cu aproximativ 4 ani în urmă. Pe propriul exemplu am vrut să descopăr cum va influența stilul de viață activ și sănătos asupra corpului și stării mele de bine în general. După o perioadă de 2-3 ani, am obținut rezultate foarte bune, oamenii erau interesați să-mi afle „secretele” și doreau să-i ajut. Datorită faptului că acest domeniu e cel care mă pasionează cu adevărat, m-am gândit că ar fi timpul să-mi transform hobby-ul în profesie, adică să devin antrenor personal și să am posibilitatea să-i ajut și pe alții să-și atingă scopurile din sfera fitness și nutriție”.

Ești fondatoare al unui maraton de slăbit pe pagina ta de instagram. Care sunt îndrumările de bază pe care trebuie să le urmeze o persoană atunci când își dorește să slăbească?

„Maratonul online fondat de mine e bazat pe alimentație sănătoasă și deocamdată este doar în format de condiții casnice. Astfel, oricine are posibilitatea să-l urmeze”. 

Care este secretul unui regim alimentar sănătos?

„Nu există secrete. Sănătos presupune cât mai multe legume, evitarea consumului de „gunoi alimentar” precum: fast-food, carbohidrați rapizi ce se conțin în produse de panificație, dulciuri, făinoase, băuturi dulci și carbogazoase etc”.

Câte antrenamente pe săptămână sunt necesare pentru a obține un corp tonifiat și care sunt obiceiurile la care trebuie să renunțe persoana care își propune să slăbească?

„De regulă, cel puțin trei antrenamente pe săptămână sunt suficiente, așa cum organismul nostru are nevoie de restabilire și odihnă după un efort fizic care implică greutăți. Dacă vorbim despre antrenamentele HIIT (antrenamente pe intervale de intensitate), pot fi efectuate chiar și zilnic, în cazul în care este necesar și ai de dat jos mai multe kilograme în plus. Când îți dorești să slăbești, trebuie să renunți la lene și să fii responsabil”.

Cât de eficiente sunt exercițiile pe care le facem de acasă acum în perioada carantinei, luând în considerație faptul că nu avem la dispoziție echipamente sportive performante precum într-o sală de sport?

„Acasă, precum și la sală, poți obține un corp frumos, tonifiat cu forme ridicate și ferme, poți slăbi cu același succes, mai ales dacă-ți iei niște benzi elastice, cu ajutorul cărora poți antrena toate grupele musculare, însă dacă vine vorba de creștere în masă musculară semnificativ, cu siguranță în condiții casnice acest lucru nu este posibil. Poți reuși doar dacă ai acasă zeci de kg de greutăți”.

Care sunt recomandările tale pentru a evita riscul obezității?

1. Renunță la carbohidrați rapizi: dulciuri, băuturi ce conțin zahăr. Consumă doar apă plată iar între mese, ca gustare optează pentru un fruct.

2. Fă mișcare zilnic, dacă nu sport intens, cel puțin o plimbare în aer liber cu siguranță vor fi mai benefice decât întinsul pe canapea în fața televizorului.

3. În timpul mesei, evită să privești televizorul sau telefonul.

4. Nu trebuie să mănânci până simți că plesnești. Creierul nu înțelege din start când ești sătul. De la masă trebuie să te ridici cu senzația că nu te-ai săturat pe deplin.

Sursa foto: Instagram

Autoare: Mădălina Sorocovschi, stagiară

Distribuie articolul: