Nicoleta Bezer, o creator de conținut din Republica Moldova, a împărtășit într-un podcast despre obiectivele ei, afacerea pe care a construit-o singură și despre viața sa de familie. Ea menționează că părinții ei au înrădăcinat în ea valori de la o vârstă fragedă și i-au oferit o educație nobilă.

”Eu mereu mi-am dorit să fiu de folos, să fiu utilă. În general, dorința de a fi independentă se trage din valorile prin care am fost educată, nu pentru că părinții și-au dorit ca eu să fiu independentă devreme, dar eu sunt conștientă că sunt la vârsta la care singur îți construiești calea”, a menționat Nicoleta Bezer în cadrul podcastului „Unu Noaptea.

În ceea ce privește afacerea, Nicoleta menționează că își propune obiective înalte:

”Sunt conștientă că, de fapt, faima determină succesul, însă nu în totalitate. Mulți cred că a avea succes înseamnă să fii faimos, dar nu e așa. Succesul, după cum îl văd eu, este să fii fericit, să ai o familie sănătoasă, să găsești pacea”.

Îmi place impactul meu de pe social media, dar vine la pachet cu o presiune enormă

Nicoleta susține că a fi popular este frumos, este un mod superb de a primi validare, însă acest lucru nu înseamnă că mereu e în avantajul tău, pentru că există o oarecare presiune și nu mai ai intimitate.

„Eu înțeleg că, la un moment dat, resursele mele în a da se vor termina. Îmi place să fac asta, dar nu văd că aș face asta toată viața. Scopul meu este să construiesc un brand prin care eu să fiu cunoscută și nu invers. Consider că valoarea adevărată a omului se vede atunci când el construiește ceva”, afirmă creatoarea de conținut.

Potrivit ei, asupra influencerilor există mereu o presiune: de a nu face greșeli, de a fi un exemplu.

„De multe ori oamenilor care urmăresc le e ușor să judece. Sincer să spun, nu prea am avut parte de hate, nu prea am intrat în scandaluri, pot avea unele comentarii. Dar chiar și dacă există mesaje negative în adresa mea, eu sunt conștientă că, odată ce îți expui viața în mediul normal, o să apară și opinii mixte”, zice tânăra.

Deschiderea afacerii cu bijuterii Nikibee

Nicoleta spune că există mai mulți factori care au influențat acest pas. De mic copil are o pasiune aparte pentru meșteșugărit, pentru a confecționa lucruri hand-made. În plus, ea a fost motivată de dorința de a arăta că poate să facă ceva. „Eu am vrut să demonstrez că nu pot fi doar frumoasă, dar și deșteaptă, capabilă”, mărturisește Nicoleta.

Atunci când a început să creeze conținut în mediul online, împreună cu sora sa, Marinela Bezer, de multe ori internauții îi spuneau că totul se datorează banilor părinților lor, lucru categoric respins de ea.

„Într-adevăr părinții mei sunt oameni de afaceri. Tatăl meu are o afacere pe care a construit-o timp de 30 de ani, mama la fel are o afacere în care își dedică tot sufletul. Cred că oamenii confundă care este avantajul de a proveni dintr-o familie în care a fost stabilitate financiară și o familie în care mi s-au făcut toate necesitățile. De fapt, avantajul e că ambii părinți vin dintr-un domeniu de afaceri. Respectiv, ei dau cele mai bune sfaturi în acest domeniu”, susține Nicoleta Bezer.

După ce și-a terminat studiile, ea și-a dorit enorm să aibă propria afacere.

„Țin minte că l-am sunat pe tata și i-am spus că vreau să am o afacere. El a râs și mi-a zis că eu sunt la vârsta la care încă am timp să mă dezvolt, să investesc tot timpul în mine. Totuși, mi-a zis că o să mă susțină. Cred că undeva peste o lună eu deja căutam producători”, își amintește Nicoleta.

Educația nobilă de la părinți: ce înseamnă și cum a modelat-o?

A crescut într-o familie în care au fost cultivate încă din generațiile trecute valorile de a iubi, de a susține, de a fi alături, spune ea:

„Părinții mereu au fost alături de noi și ne-au susținut. Am fost educate într-o manieră nobilă. Ei sunt un exemplu de relație sănătoasă, de iubire. Învăț foarte multe de la ei. Mama ne-a învățat să fim femei cu demnitate, amabile, educate, la locul lor, ne-a învățat să fim feminine, iubitoare, grijulii. Tata ne-a învățat să fim diplomate, raționale, să vorbim doar atunci când trebuie și ce trebuie. La fel și buneii sunt persoane foarte inteligente”.

Părinții ne-au învățat să fim fete cu demnitate

„Mama noastră, în general, a avut o afacere cu rochii de seară. Ea a renunțat la afacerea ei pentru a se concentra pe educația noastră. Ea a renunțat la absolut tot pentru a se dedica nouă. Părinții niciodată nu au băgat în noi frica de a dezamăgi. Erau lucruri pe care le făceam pentru că știam că trebuie, din respect față de ei. Apoi, cu timpul, eu am înțeles că ceea ce făceam a fost corect”, susține tânăra.

Nicoleta Bezer a devenit cunoscută după ce a prezentat emisiunea „Magazinul Copiilor”. În prezent, aceasta este creatoare de conținut și se bucură de o comunitate pe Instagram cu peste 98.000 de urmăritori. Ea este sora Marinelei Bezer, o bloggeriță din Republica Moldova, care s-a stabilit acum câțiva ani în Marea Britanie. Marinela este cunoscută în mediul online, având o comunitate de peste 500.000 de urmăritori pe Instagram. De asemenea, Marinela este căsătorită cu Vlad Gațcan, feciorul fostului deputat socialist Ștefan Gațcan.

Distribuie articolul: