După moartea soției sale, maestrul Nicolae Botgros a anunțat că se retrage din viața publică. Totuși la scurt timp marele dirijor și-a dat seama că muzica este unicul lucru care îl mai poate ajuta acum să treacă de golul imens lăsat de pierderea celei care i-a fost alături 50 de ani din viață. 

Moartea artistei Lidiei Bejenaru a venit ca un trăsnet pentru familia Botgros. Un cancer la colon a răpus-o pe îndrăgita interpretă de muzică populară.

Nicolae Botgros a oferit ieri primul interviu la Prima Oră, despre perioada grea prin care trece, după această tragedie. Iată ce a avut de spus artistul: 

„Am fost încercat de covid, dar mai bine mai treceam încă o dată prin covid decât să fiu încercat de această mare pierdere.

Pierderea aceasta și ruptura din suflet este enorm de grea. Se spune în popor o vorbă: „Nu doresc asta nici dușmanului”. Cu Lidia ne cunoaștem de la 15 ani. Am învățat la Soroca împreună. Am viețuit împreună 50 de ani, o viață de om. Două luni nu ne-au ajuns până la jubileu.

Nimeni nu a crezut, nici noi nu am crezut că problemele de sănătate sunt atât de grave. Noi am mers la o consultație, iar apoi la o investigație și după asta ni s-a propus să mergem la intervenție. Este vorba de cancer la colon, care se răspândește foarte repede. Peste câteva zile de la investigații s-a făcut intervenția. După prima operație noi am discutat, am glumit, am plimbat-o prin salon, dar după trei-patru zile a fost nevoie și de-a doua operație pentru că ceva nu era în regulă. După a doua intervenție a urmat și a treia, iar după această intervenție nu am mai putut vorbi cu ea pentru că a căzut în comă, a stat în această stare timp de o săptămână. Pe 26 iulie am primit vestea la ora șase și un sfert că Lidia ne-a părăsit.

Toată lumea vorbește că durerea o să treacă, dar cu cât timpul trece această durere mai mult apasă, e tot mai greu. În fiecare zi mă duc la cimitir și stau de vorbă cu ea.

Îmi este mai ușor când sunt cu colegii mei, dar când mă îndepărtez de Chișinău, îmi vine foarte greu. Am fost câteva zile pe la București și nu aveam răbdare să mă întorc acasă să mă duc la cimitir. Depărtarea de tot ce este aici și de mormântul ei este foarte dureroasă.”

Sfatul meu pentru toată lumea este: Să vă uitați în ograda voastră și să nu aruncați cu pietre pentru că piatra se poate întoarce înapoi…

„Niciodată nu o să știe toată lumea ce am trăit în familia mea. Știe poate doar Cornel și Cristi și nici măcar ei nu știu totul…”

Urmărește interviul integral în video-ul de mai jos: 

Sursa video: Prima Oră

Distribuie articolul: