Deși meteorologii au anunțat ploi pentru astăzi, acestea nu reprezintă un impediment dacă îți dorești să petreci o zi în stil european, chiar în capitala țării. Începând cu ora 13:00, toți doritorii de a sărbători cultura, tradițiile și valorile care stau la baza Uniunii Europene sunt invitați să fie prezenți în Orășelul European. Evenimentul se va încheia seara, atunci când va fi transmisă live finala Eurovision 2017.


Sub sloganul „Suntem împreună cu voi pentru un viitor mai bun!”, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, are plăcerea să vă invite în Orășelul European din Grădina publică Ștefan cel Mare, acolo unde pe tot parcursul zilei vor fi desfășurate o serie de activități tematice.

De asemenea, începând cu orele 21:00, finala competiției muzicale Eurovision Song Contest 2017 va fi transmisă LIVE. Mai mult decât atât, în caz de condiții meteo nefavorabile, cei prezenți vor avea ocazia de a viziona concursul sub umbrelele special amenajate, în culorile drapelului UE.

18448159_1628600040514292_1118779146_n

Și copiii sunt așteptați la eveniment. Pentru aceștia sunt este pregătit Pașaportul Micului Vizitator al Orășelului European 2017, în care vor putea colecta ștampilele țărilor europene, la fiecare cort al ambasadelor. Bucătării tradiționale ale țărilor europene, mimi, ansambluri de muzică populară, școala de limbi europene, dar și multe alte surprize.
Și Ambasadorul Pirka Tapiola a transmis un mesaj în acest sens: