În România are loc procesul de vaccinare în etapa finală, care este deschisă tuturor persoanelor care au împlinit 16 ani și care doresc să se vaccineze. Zoia Baltag, în vârstă de 105 ani, a primit pe 28 martie, la Centrul de vaccinare de la Palatul Național al Copiilor, a doua doză de vaccin PfizerBioNTech împotriva COVID-19, ea fiind cea mai vârstnică persoană din București care s-a imunizat. În fața jurnaliștilor a dorit să transmită un mesaj pentru toată lumea: „E timpul să se vaccineze, singura soluție e asta!”, transmite Agora

„M-a convins nepoata mea, care e medic, că singura soluţie să scăpăm e vaccinul”, a spus Zoia Baltag, potrivit unui mesaj postat pe Facebook, pe pagina oficială a Platformei naţionale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.

Femeia a pășit cu încredere în incinta centrului, însoțită de nepoată și strănepot. A mărturisit că nu a avut reacții adverse după prima doză, iar administrarea celei de a doua doze a decurs foarte bine.

 „Nu, n-am avut nimic. Nici n-am simțit că am făcut vaccinul”, a menționat Zoia Baltag.

„Nu a zis niciodată că nu se vaccinează. Nu a fost nicio discuție în familia noastră că ar fi periculos sau să ne gândim mai bine. Ea a ales să se vaccineze”, a precizat nepoata senioarei.

La final, a primit o distincție și un buchet de flori din partea Primăriei Sectorului 4 „pentru curajul de a înfrunta pandemia SARS-CoV-2 prin vaccinare, oferind astfel un exemplu tinerelor generații”.

În România 971.326 de români au fost vaccinați de la debutul campaniei cu o doză și 943.558 cu două doze. În ceea ce privește numărul total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, începând din 27 decembrie 2020, sunt 9.931 de reacții comune și minore.116 reacții sunt în curs de investigare, dintre care una este severă, precizează autoritățile.

Sursă: Agora