Negresa cu cremă de brânză și zmeură se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Ingrediente

Ingrediente pentru blat

 • 250 g de ciocolată
 • 250 g de unt
 • 5 oua, la temperatura camerei
 • 200 g de zahăr granulat
 • un pliculeț de praf de copt
 • o esență de vanilie
 • Sare
 • 250 g de făină

ingrediente pentru crema de brânză

 • 700 g de mascarpone
 • 5 oua, la temperatura camerei
 • 200 g de zahăr granulat
 • noi esență de vanilie
 • ingrediente pentru decor
 • zmeură proaspătă sau congelată

Mod de preparare

 1. În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de negresă cu cremă de brânză și zmeură, este să aduceți o oală de dimensiuni potrivite. În aceasta vom adăuga, pentru început, ciocolata pe care am rupt-o în prealabil în bucățele, alături de untul care se află la temperatura camerei, oală pe care o vom așeza la bain-marie și vom amesteca continuu cele 2 ingrediente adăugate până când untul, dar și ciocolata se vor topi complet și se vor omogeniza exact așa cum ne dorim. Imediat apoi, vom da deoparte oala și vom lăsa conținutul să se răcească.
 2. Separat, într-un bol de dimensiuni mai mari, vom adăuga ouăle, la temperatura camerei, alături de sare, după gust, dar și zahărul granulat. Amestecăm în aceste ingrediente, cu ajutorul mixerului la viteză mare până în momentul în care zahărul se va dizolva complet și vom obține o cremă deschisă la culoare. Abia apoi vom ști că a venit momentul să adăugăm peste aceasta și ciocolata pe care am topit-o în bani mari cu untul, dar și esența de vanilie. Continuăm să amestecăm bine de tot în toate ingredientele din bol până când compoziția se va omogeniza complet.
 3. În continuare, tot aici vom adăuga treptat și făina, pe care am amestecat-o în prealabil cu pliculețul de praf de copt și vom cerne deasupra compoziției de ouă și ciocolată, amestecând bine de tot până în momentul în care toată făina s-a încorporat în compoziție exact așa cum ne dorim.
 4. Acum a venit momentul să pregătim și tava noastră pentru negresă, pe care vom așeza hârtie de copt și în care vom turna și compoziția de negresă, însă nu pe toată, vom mai păstra deoparte 1/4 din aceasta. Nivelăm compoziția uniform cu ajutorul unei spatule.
 5. Acum a venit momentul să preparăm și crema noastră de brânză, motiv pentru care vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga toate ingredientele precizate în secțiunea ingrediente pentru crema de brânză, ingrediente pe care le vom amesteca tot cu ajutorul unui mixer până când toate se vor încorpora exact așa cum ne dorim, iar din compoziția obținută vom distribuit din loc în loc deasupra compoziției de negresă din tavă, aproape toată crema de brânză, de asemenea fără 1/4 din aceasta, pe care o vom lăsa deoparte momentan.
 6. Abia apoi vom adăuga deasupra cremei de brânză și restul compoziției de negresă pe care am păstrat-o anterior, iar în crema de brânză pe care am lăsat-o deoparte vom adăuga și bucățele de zmeură, fie ele congelate sau proaspete, amestecate cu amidonul și vom amesteca astfel încât zmeura să se încorporeze bine în crema de brânză, pentru ca ulterior compoziția să se toarne și ea deasupra negresei din tavă, iar cu ajutorul unei spatule amestecăm ușor cele 3 compoziții astfel încât să obținem acel efect marmorat la interior, exact ca la un chec.
 7. Introducem tava în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 °C timp de aproximativ 40 de minute. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și negresa din tavă și o vom lăsa la răcit astfel încât ulterior să fie decorată cu alte bucățele de zmeură, după preferințe, dar și pudrată cu zahăr pudră deasupra, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!

Distribuie articolul: