Încheiem acest an cu o lecție de stil de la fotograful de modă și stilistul Nathaniel Kowalski. Am vorbit cu Nathaniel despre ce nu ar trebui să lipsească din garderoba unei femei și a unui bărbat, cine dintre vedetele de la noi ar avea nevoie de un stilist sau cu cine nu și-ar dori să lucreze. 

Citește mai jos un scurt rezumat al interviului video.

S-a simțit mai special încă de mic…

„Da, m-am simțit diferit. Eu nu eram cu fotbalul, nu eram cu sportul, eu eram interesat de modă. Mă uitam cu mama la emisiunea „Top Model” și criticam toate modelele. Prietenii mei știu că eu sunt mai diferit și am avut parte de oameni destul de drăguți, care să înțeleagă că moda face parte din mine.  Eram mic și visam să îmi cumpăr un Vogue… Abia în adolescență am avut de unde să iau această revistă și țin minte că eram atât de fericit…”

Cum te poate ajuta un stilist…

„La noi în Moldova lumea se teme de stiliști pentru că se crede în viziunile astea că stilistul e un soldat sau un fel de polițist, care critică, care este foarte agresiv în comportament și care își spune că trebuie să arunci și să arzi hainele pe care le ai.

Noi stiliștii defapt avem un job prin care venim în ajutorul tău și nu îți aruncăm hainele. Noi vedem ce ai în garderobă, analizăm ce deja nu o să mai porți și venim cu sfaturi de cum ai putea să combini ce ai deja  și ce ar trebui să adaugi în garderoba ta”, a spus stilistul.

De ce prețurilor designerilor locali sunt mari…

„În Moldova nu poți să creezi o haină ieftină pentru că totul este importat. Noi nu avem un producător de stofă autohton, nu există niciun producător de accesorii. Totul trebuie să fie adus de peste hotare. Salariile care se achită la angajații din domeniu sunt mult mai mari decât în partea Asiatică unde se produc toate hainele de mass-market. Hainele care sunt ieftine (zara, h&m) sunt produse în China, Turcia, India, unde forța de muncă este foarte ieftină și acolo există și materia primă.

Tu nu poți să pui un preț mai jos în Moldova când achiți foarte mult pentru producerea unei haine. Foarte scump costă și arenda unui local în care să deschizi un magazin, iar ca oamenii să te găsească trebuie să fii în centru, iar anume în această zonă chiria este exagerat de scumpă”, ne-a explicat Nathaniel Kowalski.

Mai multe detalii de  la Nathaniel Kowalski și multe alte provocări la care a fost pus, vizionează în interviul video.