Asociația Obștească Media Alternativă, deținătoarea licenței de emisie a postului TV8, a fost dată în judecată de fosta membră a organizației, Natalia Morari. Aceasta dorește să fie restabilită în calitate de membră, au anunțat reprezentanții Asociației într-o declarație publică.

Potrivit declarației, pe 20 septembrie curent, în urma unei discuții interne, Natalia Morari a semnat o cerere de retragere din Asociație, începând cu data de 30 septembrie. Ulterior, peste o săptămână, pe 27 septembrie, Natalia Morari s-a răzgândit și a informat despre retragerea cererii din 20 septembrie.

„Natalia Morari pretinde că ar fi scris cererea de retragere din Asociație în condiții de presiune psihologică și șantaj. Membrii Asociației MA și conducerea TV8 resping categoric aceste acuzații, pe care le califică drept false și calomnioase. Menționăm că cererea de retragere a fost acceptată de Adunarea Generală Extraordinară a Asociației, în contextul prevederilor Statutului Asociației Media Alternativă, care stabilesc că „membrii Asociației au obligația de a se abține de la desfășurarea activităților care sunt contrare valorilor și principiilor de activitate ale asociației, manifestate inclusiv prin declarații publice”, se arată în declarația publică emisă de A.O. Media Alternativă.

Reprezentanții asociației au mai precizat că începând cu 7 septembrie curent, Morari nu mai este președintele Asociației Media Alternativă și nici nu mai deține funcția de membră a Consiliului de administrare al Media Alternativă.

„În prezent, Natalia Morari nu mai deține nicio funcție în cadrul Asociației. Dăm asigurări că vom lua toate măsurile necesare pentru a proteja valorile și misiunea asumată de postul TV8. Le exprimăm recunoștință publicului, partenerilor și donatorilor noștri pentru susținerea continuă a activității echipei noastre”, susțin reprezentanții asociației.

Jurnalista Natalia Morari a fost co-fondatoarea televiziunii TV8, care a anunțat, pe 8 septembrie 2021, că Veaceslav Platon este tatăl copilului său. Anunțul a venit ca urmare a unor pretinse șantaje din partea Serviciului de Informații și Securitate, spunea jurnalista. Ulterior, Serviciul de Informații și Securitate (SIS) s-a autosesizat în legătură cu declarațiile apărute în spațiul public cu privire la pretinsele acțiuni de șantaj împotriva jurnalistei Natalia Morari. Instituția a negat acuzațiile și a condamnat „orice tip de atacuri asupra libertăților fundamentale ale omului, presei independente și inviolabilității vieții personale”.

Citește și: Tatăl copilului Nataliei Morari este Veceslav Platon! Anunțul a fost făcut chiar de jurnalistă

Sursa: agora.md

Distribuie articolul: