Am sperat până în ultimul moment, dar din păcate s-a întâmplat ceea ce era de așteptat. Eurovision 2020 s-a anulat din cauza răspândirii rapide a pandemiei COVID-19.

Anunțul despre anulare a fost anunțat ieri, pe 18 martie de către organizatori.

„În ultimele săptămâni, am explorat multe opțiuni alternative pentru a permite concursului Eurovision să meargă înainte. Cu toate acestea, incertitudinea creată de răspândirea Covid-19 în toată Europa și restricțiile instituite de guvernele țărilor participante și de autoritățile olandeze au determinat EBU să ia decizia dificilă de a nu merge înainte cu evenimentul, așa cum era planificat”, se arată în comunicat.

Această veste nu a indispus-o prea mult pe Natalia Gordienko, care se află și ea în carantină. Interpreta s-a fotografiat printre role de hârtie igienică și a transmis următorul mesaj:

„Quarantine prison. Eurovisionul se amână. Am primit o scrisoare oficială din partea organizatorilor în care m-au anunțat că în acest an concursul nu va avea loc. Cum va fi mai departe și în ce format – rămâne deocamdată sub semnul întrebării. Eu susțin decizia organizatorilor, pentru că nu-i nimic mai important ca sănătatea oamenilor. Totodată, îmi pare rău că avem ce avem. Dar, nu-mi stă în fire să stau indispusă. Aveți grijă de cei dragi. Vă îmbrățișez virtual (pentru că deocamdată păstrăm distanța socială)”. 

Amintim că Natalia trebuie să ne reprezinte țara cu piesa „Prison”:

Distribuie articolul: