Pe Natalia Colesnic nu am văzut-o de mult timp pe rețelele sociale sau pe la emisiuni. Ne era dor de ea și am hotărât să aflu ce mai face frumoasa femeie de afaceri. Nata ne-a povestit că este în Italia, unde încearcă să utilizeze izolarea socială în propriul folos. Și-a dorit să revină acasă, la Chișinău, dar din cauza pandemiei este nevoită să petreacă mai mult timp acolo decât și-a propus. 

Nata ne-a povestit de ce a decis să facă un detox de rețelele sociale, pe care l-a combinat și cu un detox alimentar. Citește în continuare și află cum reușește Natalia Colesnic să își mențină echilibrul emoțional în această perioadă.

Natalia, aș vrea să te întreb mai întâi, cum s-a schimbat viața ta de când ești în Italia?

„Faptul că îmi petrec cea mai mare parte a timpului în Italia, m-a ajutat să pot ieși puțin din cotidian, să mă distanțez și să analizez mai bine ceea ce este cu adevărat important pentru mine. Călătoresc mult și descopăr orașele Italiei, învăț despre cultura și viața socială, despre mentalitatea oamenilor de aici și învăț limba italiană – în sfârșit am timp să fac asta. Pe de altă parte, mă focusez tot mai mult pe viața reală, petrec timp de calitate cu prieteni și cunoscuți și mă bucur să întâlnesc mereu oameni noi.

Am devenit mult mai atentă la trăirile interioare și la nevoile mele spirituale. Lucru pe care nu l-am făcut foarte des înainte, prinsă fiind în tumultul vieții sociale. Aș putea spune că, pe lângă călătoria propriu-zisă, am parcurs și o călătorie către interiorul meu”, ne-a povestit Natalia.

În ultima perioadă ai lipsit din mediul online. S-a întâmplat ceva în viața ta, sau ți-ai dorit un detox de la rețelele sociale?

„Cred că a fost unul din acele momente în care realizezi că viața ta merge prea repede înainte, iar tu ai uitat să o mai savurezi. Am simțit efectiv nevoia să mă distanțez puțin și să încep să trăiesc conștient fiecare moment. Într-o perioadă în care viața tuturor s-a schimbat, când viața în mediul online a devenit o normalitate, iar viața trăită real și conștient este o raritate, eu am ales să fac exact invers.

Mi-am petrecut 80% din timp offline, făcând lucruri pentru mine – un fel de detox de la viața publică, iar prezența mea în mediul online a fost extrem de limitată. În acest context, am exclus din start televizorul și știrile care mă puteau influența negativ și am refuzat participarea la diferite live-uri. Am devenit inactivă pe Instagram si Facebook, fără story, sau postări regulate, și a fost atât de bine să mă gândesc doar la ce voi face pentru mine în fiecare zi.

Să nu înțelegeți că m-am ascuns, nici pe departe. Însă mi-am propus să profit la maxim de această carantină, pe care mi-am dedicat-o mie. Am considerat că este momentul potrivit să încep nu doar un detox social, ci și unul personal. Să las în urmă orice convingeri limitative, să conștientizez mai mult și să traiesc în prezent”, explică tânăra.

Izolarea un moment potrivit pentru detox și diete

„Cu ajutorul nutriționistului Diana Chistol, am început și un plan de detox intern de 16 săptămâni, pe care îl urmez cu sfințenie, dar care mă solicită enorm și mă pune la încercare. Practic, urmez un plan de alimentație sănătoasă, iar o zi pe săptămână – lunea – țin post negru.

Imaginează-ți că eu, care de fel sunt o gurmandă și sunt foarte pofticioasă, lunea reușesc să beau doar apă sau ceai, sau nimic. Este nevoie de foarte multă voință, dar cu sprijinul Dianei, am reușit până acum. Și tot acum mi-am creat o serie de rutine noi, care mă ajută să fiu disciplinată cu programul pe care mi l-am propus. De exemplu, dimineața îmi fac masaj facial, fac sport, am descoperit puterea meditației și o practic activ.

Vezi? Pur și simplu nu mai am timp de online și viața pe rețelele sociale. Să știi că recomand tuturor să își acorde, din când în când, timp de calitate offline. Nici nu știi câte lucruri poți face pentru tine, până nu îți acorzi câteva clipe de introspecție. Exact ca unui copil: cu cât îi oferi mai mult timp de calitate, cu atât se dezvoltă mai frumos și mai armonios. I-aș îndemna pe toți să găsească acel echilibru interior atât de necesar”, mai spune femeia de afaceri.

„Încercați să trăiți momentul prezent „aici și acum”, savurați viața reală pe care o aveți”, a conchis Natalia. 

Distribuie articolul: