Ultimii 10 ani au fost extrem de productivi și foarte prodigioși pentru Nata Albot. De la producătoare TV la scriitoarea a două cărți de bucate tradiționale, de la o țară la alta, de la angajată la studentă… și lista ar continua. Noi am invitat-o pe fondatoarea Klumea să ne dezvăluie ce a pierdut și ce a câștigat în acești ani în care a crescut și EA.md. la 10 ani de revistă, un #10yearschallenge cu Nata Albot.

S-a lăsat provocată și ne-a răspuns cu drag Nata Albot, fondatoare Klumea.

Ce făceai acum 10 ani?

„Acum 10 ani, cam pe vremea aceasta, lansam emisiunea „Sare și Piper” la Jurnal TV. Eram Producător General la JurnalTV, eram plină de idei, cu o echipă foarte bună de oameni cu care am construit această televiziune. Le aveam pe Eva și pe Sonia și eram în prag de divorț”, își amintește Nata.

Cum ai evoluat în acest răstimp, cum te-ai schimbat în aceasta perioadă?

„Am prins la curaj și am devenit stăpână pe viața mea. Am divorțat și am lăsat o nouă iubire să intre în viața mea. M-am mutat în Canada, am început să fac studii la universitate, la Montreal. Am scris 2 cărți de bucate, cu una din care am luat Gourmand World Cookbook Award. Am organizat câteva festivaluri frumoase în Moldova, care au devenit o tradiție an de an. Am mai adus pe lume 2 copii”, ne dezvăluie fondatoarea Klumea.

Ce lecții ți-au dat acești ani?

„M-au învățat cum se simte dorul de cei dragi, mai ales de sărbători e insuportabil. Am început să prețuiesc legătura mea cu țara și rădăcinile mele. Am devenit mai umilă și am descoperit că cea mai frumoasă vacanță de vară este cea petrecută cu părinții în Moldova. Am învățat să gătesc pentru 6 (șase) fără ca să mă satur de somn. Am învățat să nu mă descurajez când e greu, pentru că unora le poate fi mult mai greu”, ne-a mai dezvăluit eroina noastră.

Care a fost cea mai mare pierdere sau ratare și cea mai mare victorie?

„Am reușit cam tot ce mi-am propus în acești 10 ani. Și am înțeles că nu există limite pentru noi vise. Ele sunt doar în capul nostru”, ne mai spune Nata Albot.

VEZI și: #10yearschallenge cu Elena Grădinaru: 10 ani din care am învățat să construim și să creștem „Planeta Clounella”