În săptămâna alăptării, Nata Albot a decis să-și povestească experiența, printr-o postare sinceră pe rețelele sociale. Aceasta a dezvăluit că pentru ea, deși lucrurile nu au decurs întocmai ușor, alăptarea naturală a fost mai mult decât importantă.

„E săptămâna alăptării, să vorbim despre asta. Eu nu pot să vorbesc despre alăptare cu diminutive și epitete prea multe. Nu simt acest proces nici în culoare roz. Poate vine de la memoria acelor clipe de calvar când trebuia începută alăptarea, durerea era prea mare și nimeni nu m-a instruit ce să fac ca să reduc suferința. Poate e din cauza subțiorilor umflate și tari ca piatra care au devenit lecția mea de alăptare, pentru că în maternitate nimeni nu m-a avertizat la ce să mă aștept. Poate pentru că vreau să fiu la maxim sinceră cu viitoarele mame și să spun despre alăptare partea mea de adevăr”, își începe postarea Nata Albot.

„Personal nu am trăit niciun extaz în timpul alăptării, dar am trăit momente când nu știu ce m-aș fi făcut dacă nu alăptam. În timpul zborurilor cu avionul, în perioada colicilor, când ieșeau dinții, când am ajuns în reanimare cu Noah, când durerea de urechi acută putea fi liniștită noaptea doar cu sânul. Anume în aceste clipe mulțumeam mamei natură pentru cum a gândit lucrurile.

Din acest motiv, chiar și acum, când călătoresc fără Noah, încerc să nu pierd laptele. Credeam că îmi va fi mai ușor, voi stoarce o dată pe zi și s-a rezolvat. Dar nu e chiar atât de simplu. Durerea sânilor plini e atât de mare, încât eu fără o pompă nu mă descurc. Dar încerc să păstrez laptele pentru că știu că mai avem zboruri împreună, stresul mersului la grădiniță, niște măseli care vor veni. Și pentru toate acestea singurul remediu care ne va permite tuturor să dormim este alăptarea”, dezvăluie fondatoarea Klumea.

Nata Albot îndeamnă mămicile să nu renunțe pentru nimic în lume la alăptarea naturală: „Alăptați dacă puteți, nu ascultați de cei care vă spun că vă pierdeți frumusețea sânilor. H****a tăt asta. Nu ascultați de cei care care vă spun că nu aveți suficient lapte și copilul nu se satură. Totul e suficient, mama-natură de toate a avut grijă. Iar când vă spune cineva că al vostru copil nu vrea să ia sânul, mai încercați. Și neapărat căutați un specialist în alăptare care să vă instruiască. Eu personal, am înțeles cât de important este asta abia după nașterea lui Noah.

Pentru al cincilea an la rând, mămici și tătici, bunici cu copilași vin să marcheze la început de august Săptămâna Mondială a Alăptării în Moldova prin „Marșul Alăptării”.

Sursa: Instagram.com

Vezi și: Cele mai deosebite imagini de la „Marșul Alăptării 2019”, care a reunit sute de părinți și copii în Parcul UTM