De multe ori, noi, femeile, ne-am confruntat cu problema că chiar și atunci când ținem diete stricte, nu reușim să dăm jos acelea câteva kg în plus. Și o simplă greșeală în regimul nostru ne poate împiedica. Descoperă în acest articol câteva dintre motivele din cauza cărora nu reușești să slăbești.

Nu renunți la micile snacksuri

Este de înțeles situația. O seară relaxantă, după o zi foarte solicitantă, în care stai acasă, și tot ce vrei să faci este să mănânci câteva snacksuri, fie că este vorba de alune, chipsuri, sau ciocolată.

Este foarte important să știi că, probabil, faci acest lucru din cauză că ești plictisită, și nu pentru că îți este foame. Ar trebui să ai mereu la îndemână câteva legume crude, precum morcovi sau castraveți.

Cantitatea contează

Poate că ai reușit să ții o anumită dietă, însă, nu vezi rezultatele. Reușita depinde și de cantitățile consumate. De exmplu, experții spun că sursa de proteine pe care o consumi la o masă (vită, pește, pui) ar trebui să fie cât palma ta.

Ți-e sete, nu ți-e foame

Foarte multe persoane confundă setea cu foamea așa că atunci când crezi că ai nevoie de mai multă mâncare, ar trebui mai întâi să bei un pahar de apă și să vezi cum te simți. În plus, apa te va determina să te simți mai plină și sătulă.

Mănânci noaptea

Dacă ai o viață agitată, familie, job solicitant, îți este dificil să mănânci la ore regulate. Însă mesele luate seara târziu înseamnă că orice consumi se va transforma în grăsimi, deoarece organismul tău nu mai are timp să le digere.

Vârsta contează

Cercetătorii au demonstrat că, după 35 de ani, metabolismul încetinește și nivelul hormonal se schimbă, ceea ce înseamnă că grăsimile se vor acumula și se vor depune pe diverse locuri din corp, precum abdomen, șolduri, coapse sau posterior. Studiile recente au arătat că produsele cu grad scăzut de grăsime, precum și cele din soia te pot ajuta în lupta cu kilogramele în plus, mai ales după 35 de ani.

Trebuie să rămâi motivată

Dacă nu ți-ai stabilit un țel realist, atunci îți va fi foarte ușor să renunți la lupta cu kilogramele în plus. Stabilește-ți un nivel pe care îl poți atinge, și astfel, te vei simți mai motivată să nu renunți la dietă.

Stresul îngrașă

Sunt două feluri în care stresul te îngrașă: mănânci mai mult atunci când ceva te îngrijorează; și atunci când ești stresată corpul tău va produce mai mulți hormoni, ceea ce înseamnă că va acumula grăsimi.

Nu dormi suficient

S-a dovedit că lipsa somnului poate duce la acumularea de kilograme. Motivul este că atunci când suntem obosiți, instinctul nostru natural este să mâncăm mai mult, pentru a nu adormi. În plus, lipsa somnului îți afectează metabolismul, precum și hormonii ce determină apetitul, ceea ce înseamnă că vei acumula grăsimi.

Ești deprimată

Nu mai este niciun secret că mâncăm mai mult atunci când suntem supărați și deprimați. Iar acest lucru duce la acumularea de kilograme, lucru care ne va deprima și mai mult. Primul pas este să încerci să îți rezolvi problemele emoționale, și abia apoi să începi o dietă.

Nu bei suficientă apă

Atunci când urmezi o dietă, este bine să consumi cât mai multă apă, deoarece acest aspect te va face să te simți sătul/ă și, în același timp, să elimini toxinele. Bea un pahar cu apă imediat după ce te trezești, la fiecare masă și unul înainte de culcare, și vei vedea diferențele.

Sursa: elle.ro

Foto: Pinterest