Un tânăr cu Sindrom Down din Marea Britanie, diagnosticat recent cu noul tip de coronavirus, fusese internat în stare gravă, dar a reuşit să se vindece de COVID-19, iar întâlnirea cu mama sa a fost una deosebit de emoţionantă, menționează romaniatv.net. Imaginile din momentul revederii sunt înduioșătoare.

Potrivit Daily Mail, Ben McCafferty s-a născut cu sindrom Down și, desi sindromul în sine nu reprezintă o patologie de risc în caz de infecție cu COVID-19, aproape jumătate din cei cu acest sindrom au malformații congenitale cardiovasculare. Iar persoanele cu probleme cardiovasculare sunt printre primele pe lista de risc COVID-19.

În aceste condiții, tânărul în vârstă de 34 de ani a ajuns, din cauza noului coronavirus, în stare foarte gravă la spitalul Bradford Royal Infirmary din West Yorkshire.

Părinților acestuia li s-a transmis să se aștepte ca fiul lor să mai trăiască doar 24 de ore

Deși medicii nu îi mai dădeau nicio șansă, pacientul s-a recuperat complet, iar momentul ieșirii din spital a fost unul atât de emoționant încât a devenit viral în toată lumea.

Sindromul Down (trisomia 21) reprezintă cea mai comună cauză genetică de retard mintal ușor și moderat, cauzată de prezența unui cromozom 21 suplimentar. Maladia este prezentă la copil încă din momentul conceperii. În țările dezvoltate, speranța de viață pentru persoanele cu sindrom Down este de 50-60 de ani.

Sursa: romaniatv.net

Video: SkyNews

Vezi și: Emoție și lacrimi. Reacția înduioșătoare a unei fetițe care își revede mama după o lună de carantină (Video)

Distribuie articolul: