În contextul situației de pandemie, chiar și Regina Elisabeta a II-a a venit cu un mesaj video către toți cetățenii din Marea Britanie și Commonwealth. Acesta este un moment memorabil, astfel încât cu astfel de adresări către cetățeni, suverana a venit doar de 4 ori. Cum a sunat cea de a 5-a adresare a Reginei Elisabeta a II-a, vezi în video de ma jos.

Anterior Regina Elisabeta s-a adresat cetățenilor în 2012, la aniversarea de 60 de ani de când a urcat pe tronulul Regatului, în 2002, când a murit mama sa, Elisabeta, în 1999, la moartea Prințesei Diana și în 1991, la începutul primului război din Golf.

De data aceasta, Regina a venit cu un mesaj de suflet adresat cetățenilor, legat de unitate și de respectarea normelor impuse pentru a preveni răspândirea Coronavirusului de tip nou.

„Vă vorbesc într-o perioadă dificilă. Vreau să mulțumesc tuturor celor din sistemul de sănătate, celor care au roluri esențiale în societate, care își continuă munca de zi cu zi în afara casei pentru a ne ajuta pe toți. Tot ceea ce faceți e apreciat și fiecare oră a voastră de muncă ne aduce mai aproape de o întoarcere la timpuri normale. Vă mulțumesc celor care stați acasă și îi protejați pe cei vulnerabili. Împreună luptă cu această afecțiune și vreau să vă asigur că, dacă vom fi uniți și hotărâți, o vom depăși. Sper ca în anii care vin să fiți mândri de cum ați acționat. Mândria noastră ne definește prezentul și viitorul, nu doar trecutul. Momentele când Marea Britanie s-a unit pentru a-și aplauda lucrătorii esențiali va fi ținut minte ca o exprimare a spiritului național și simbolul său va fi reprezentat de curcubeiele desenate de copii. Oamenii îi ajută pe ceilalți, le livrează mâncare, medicamente, verifică dacă vecinii sunt bine și își modifică afacerile personale pentru a ajuta în gestionarea situației.

Deși să te izolezi e dificil uneori, oameni descoperă că e o oportunitate pentru a încetini, a lua o pauză și reflecta, a se ruga sau a medita. Acest moment îmi amintește de prima transmisiune pe care am făcut-o, în 1940, alături de sora mea. Eram copii și am vorbit de aici, de la Windsor, copiilor care fuseseră evacuați din casele lor și trimiși în altă parte, pentru siguranța lor. Azi, încă o dată, mulți resimt o separare dureroasă de cei dragi. Dar acum, ca atunci, știm, în adâncul nostru, că asta trebuie să facem.

Această situație e diferită de cele prin care am trecut. Acum ne unim cu toate naționalitățile de pe glob într-un efort comun, folosind marile progrese ale științei și compasiunea pentru a ne vindeca. Vom reuși și succesul va fi al tuturor. Mai avem de îndurat, dar vor reveni zilele bune: vom fi din nou cu prieteni noștri, cu familia, ne vom revedea. Vă mulțumesc tuturor și vă trimit cele mai bune urări”, a spus Regina Elisabeta a II-a.

Fiul Reginei, prințul Charles, 71 de ani, a fost infectat cu coronavirus și s-a recuperat în aproximativ o săptămână. „Să încercăm să trăim cu speranță și cu încredere în noi înșine și unul în celălalt. Aștept cu nerăbdare timpuri mai bune”, a spus acesta.

Sursa: gsp.ro