Doina Petrache este din Chișinău, are 31 de ani și e absolventă a facultății de drept. În decembrie 2016, a lansat un atelier de cadouri și serviciul de livrare a florilor. Ea știe cel mai bine cât de romantici pot fi moldovenii, cât sunt gata să cheltuie pentru zâmbetul persoanei dragi și cât de creativi devin atunci când vor să ceară o femeie de soție. 

Suntem în plină criză și locuim în cea mai săracă țară din Europa. Totuși, arată experiența Doinei Petrache, moldovenii nu economisesc prea mult atunci când vor să surprindă. 

IMG_9431

„Avem buchete de flori livrate cu o cafea dimineața, coșuri cu bunătăți sau cadouri pentru copii, ba chiar și Cadouri Corporate prin care se transmit urări sau mesaje partenerilor de afaceri, angajaților ori prietenilor.”

IMG_2984

Am întrebat-o pe Doina despre cum a arătat cea mai romantică cerere în căsătorie. 

„Toate cererile în căsătorie sunt deosebite pentru că poartă o încărcătură emoțională aparte. Cea mai recentă cerere în căsătorie la care am fost complici s-a lăsat cu o serenadă romantică și fluturi vii. Fluturii s-au așezat pe mireasă, momentul fiind unul magic. Noi propunem serenade sub balcon și livrări cu fluturi vii, magie curată!”

18450148_1408779109165086_1585527461_n

Magia și emoțiile de milioane au un preț, uneori deloc modest.

„Avem Cadouri  de sezon începind cu 150-200 lei , cutii cu emoții de la 375 lei și bineînțeles cadouri mai scumpe care ajuns să coste până la 7-8 sau chiar 10 mii lei. Prețurile depind de conținutul cadoului. De multe ori, cutiile noastre conțin flori , dulciuri, ciocolată premium elvețiană, vinuri de sort sau colecție, divinuri extra old, parfumuri de brand, săpun artizanal, specii integrale selecte, biscuiți belgieni, macarons, căpșuni sau fructe exotice.”

IMG_5763

Vă întrebați dacă o sperie pe Doina criza economică?

„Motto-ul meu în viață este „Think big, dream big, believe in yourself and do it” (în traducere „Gândește și visează în stil mare, ai încredere în tine și fă-o!”) Ceea ce fac este pentru o viață mai frumoasă, pentru magie, lucru de care oamenii noștri au nevoie, de unde și mesajele pe care le primesc: „Tu ești salvamarul meu!”, „Tu știi ce trebuie, fă-mi ceva frumos!” , „Știam că doar tu poți face un cadou să arate așa!”.

IMG_7867

„Într-adevăr, trăim momente de criză și moldovenii nu își permit să dăruiască tot ce și-ar dori, dar fiecare comandă ne demonstrează că suntem un popor deschis, cu un suflet mare și că ne dorim să dăruim frumos. Atunci când observ emoțiile omului care cumpără un cadou pentru cineva, apoi emoțiile celor care primesc daruri, capăt încrederea că facem ceva util și că prin noi moldovenii reușesc să-și surprindă oamenii cei mai dragi.”

IMG_7603

Și moldovenii de peste hotare le trimit cadouri celor dragi, rămași acasă. O fac din toate colțurile lumii. Cel mai des moldovenii oferă în dar flori și cadouri mixte cu flori, dulciuri, fructe, băuturi. Evident, de sărbători, se expediază cele mai multe daruri.