Deși a îndrăgit pictura încă în copilărie, abia acum doi ani și-a îndreptat atenția spre acest domeniu. Ulterior, desenele ei au migrat de pe șevalet, pe diverse produse personalizate precum sunt tricourile, gențile sau semnele de carte.

Nelea Cosciuc este stabilită la Iași de nouă ani. Este juristă de profesie, a absolvit facultatea de Drept din Iași, România și a lucrat din 2015 până în prezent, în acest domeniu la diverse companii. Totuși arta a avut mereu un loc important în inima sa. Tânăra și-a conservat ani la rând dragostea pentru pictură, iar recent a decis că aceasta trebuie să fie văzută și contemplată și de cei din jur, prin lucrările sale inedite.

„Mă numesc Nelea Cosciuc. Am 27 de ani. M-am născut în satul Holoșnița-Nouă, Raionul Drochia, Republica Moldova. Din 2011 locuiesc în Iași, România. Am dublă cetățenie. În momentul de față dețin o mică afacere în domeniul artei. Mai exact al picturii. Sunt abia la început.

Am un magazin online de unde oamenii pot cumpăra produse gata pictate sau pot face comenzi pentru produse personalizate. De asemenea, am pagină de Facebook și Instagram unde discut cu clienții, preiau comenzi și postez lucrări cel puțin de 3 ori pe săptămână”, povestește tânăra.

„Dragostea pentru lucrul manual a existat mereu. De mic copil îmi plăcea să pictez și să croșetez. Croșetez fețe de perne personalizate, hăinuțe, talismane de vise si alte decorațiuni. De obicei fac lucrări pentru mine și familia mea.

Am început să pictez în mod constant din decembrie 2018. Prietenul meu a observat pasiunea mea pentru pictură si mi-a făcut cadou un șevalet, pânză și culori. De atunci a pornit totul.

La început pictam doar tablouri, iar acum pictez tricouri, geci, genți, teniși, semne de carte, globuri de Crăciun, mărțișoare și altele. Am ales să pictez obiecte unice și personalizate după placul clienților, deoarece am observat că sunt foarte apreciate, iar persoanele care le primesc cadou sunt surprinse plăcut. Deși pictez și vând lucrările de puțin timp, unii clienți au revenit deja de 2-3 ori deoarece sunt mulțumiți de ceea ce au cumpărat”, mărturisește EA.

„Cred că este deosebit ceea ce creez deoarece fac lucrări la comandă, personalizate și unice. În mod special mă refer la tricourile și tablourile pictate după pozele pisicilor și a cățeilor sau a Globurilor de Crăciun, personalizate cu nume sau diverse mesaje”

„Mă inspiră foarte mult oamenii din jurul meu. Cei care mă apreciază. Natura e și ea o sursă de inspirație foarte bună. Cele mai multe idei vin după o plimbare prin parc sau după o drumeție la munte. Uneori mă inspir de pe internet – Pinterest. De obicei îmi achizitionez produsele din magazinele specializate pe pictură. Aleg produse de calitate, deoarece vreau ca lucrările făcute de mine să arate bine și să țină cât mai mult timp. Tricourile pe care le pictez le iau de la un singur furnizor momentan. Aleg să fie de bumbac 100%. Lucrările sunt realizate între 3 și 10 zile lucrătoare, în funcție de complexitate. Livrez și peste hotare, iar persoanele care le cumpără sunt moldoveni sau români stabiliți în străinătate.”, mai dezvăluie pictorița.

„Este important să prețuim lucrul manual deoarece este creat cu multă atenție și iubire pentru frumos. Fiecare artist depune suflet când îl creează, iar cel care primește un produs creat manual, știe că acest lucru e făcut special pentru el. Acest lucru îl face să se simtă deosebit”, încheie Nelea Cosciuc.

Foto: Arhiva personală

*Urmărește canalul nostru de Telegram

Pentru mai multe știri din frumusețe și modă urmărește canalul nostru de  Viber – Revista #EAmd Join Revista #EAmd 

Susține-ne și pe Patreon

Citește și: Din cele peste 500 de lucrări, mai mult de 90 la sută le-a făcut cadou. Elena Crîșmaru: „Pentru mine nu e doar pasiune, dar și refugiu”.

PS. Ești interesat să te muți în acest oraș? Ai vrea să locuiești într-un apartament de lux în Copou, în inima Iașiului, lângă Palas Mall? Atunci s-ar putea să te atragă oferta celor de la Royal Town – apartamente Iași.