Cu toții așteptau finalitate în procesul de judecată dintre Johnny Depp și Amber Heard. După ce toți s-au dat cu părerea, iar dosarul din judecată era practic pe toate paginile ziarelor americane, după ce Amber Heard a venit cu acuzații dure în cadrul unei ședințe, desfășurată în vara lui 2020, se pare că se ajunge la finalitate. Amber ar fi câștigătoarea procesului, după cum anunță The Guardian.

Actriţa Amber Heard a afirmat în faţa instanţei din Londra că fostul ei soţ, Johnny Depp, a ameninţat-o că o omoară, declaraţie făcută în cadrul unei depoziţii în calitate de martor în procesul intentat de actor unui tabloid britanic. Ulterior, actorul în vârstă de 57 de ani a spus că toate declarațiile acesteia ar fi neadevărate. Starul a respins, de asemenea, că ar fi fost vreodată violent cu Amber sau cu orice altă femeie.

Vezi și: Johnny Depp a pierdut procesul intentat de fosta soție, Amber Heard

„Unele incidente au fost atât de grave încât m-am temut că ar putea să mă omoare, fie intenţionat, fie pur şi simplu pierzându-şi controlul şi împingând lucrurile prea departe. În mod explicit m-a ameninţat că mă omoară de mai multe ori, în special în ultima parte a relaţiei noastre”, susţinea ea în declaraţie.

Cu un mesaj de încurajare a venit și moldoveanca Mariana Dahan, care conduce World Identity Network, o fundație care susține drepturile migranților fără acte, pentru care Heard a acționat ca ambasador. Absența unor vedete de talie care nu s-au pronunțat în sprijinul lui Heard în acel moment a fost, crede Dahan, „dezamăgitoare”.

Mariana Dahan

„Femeile ar trebui să lupte una pentru cealaltă, în special pentru ceilalți supraviețuitori ai abuzului. Dar nu au existat mesaje de susținere activă pentru Amber și cred că oamenii sunt acum mai precauți, crezând că acest lucru ar putea afecta cariera lor. Femei precum Vanessa Paradis și Winona Ryder [fostele partenere ale lui Depp, care au spus că nu a fost niciodată violent față de ele] ar trebui să aibă mai multă compasiune pentru ceea prin ce a trecut Amber. Le-a lipsit solidaritatea”, crede Dahan.

Amber Heard și Mariana Dahan

Dahan crede că Heard ar putea folosi victoria împotriva fostului soț agresiv pentru a susține permanent cauza victimelor violenței. „Am fost uluită de angajamentul ei”, spune Dahan. „Omologii de sex masculin au cerut 200.000 de dolari pentru a vorbi la un eveniment de caritate, dar Amber a făcut-o gratuit”, a menționat moldoveanca.

Amintim că Johnny Depp a dat în judecată News Group Newspapers, grupul de publicaţii din care face parte şi tabloidul The Sun, din cauza unui articol publicat în 2018 în care starul este prezentat drept „un bărbat care îşi bate nevasta”. De asemenea, în articol era pusă sub semnul întrebării modalitatea în care actorul a primit rolul din seria „Fantastic Beasts and Where To Find Them”.