Lidia Coroliova, moldoveanca stabilită de mai mulți ani în Grecia, a fost găsită recent fără suflare în apartamentul pe care îl închiria în orașul Pireu. „Sincer, va ramâne un șoc pentru mine și familia mea și toți care o cunoșteau pe mama, de ce să-i fi răpus soarta viața ei, atât de devreme, la doar 46 de ani a suferit un atac de cord”, scrie Aliona Coroliova, fiica femeii. Tânăra ne cere ajutorul, deoarece familia ei nu dispune de suma imensă necesară pentru repatrierea corpul neînsuflețit acasă, proces deosebit de dificil din cauza situației de urgență cauzate de COVID-19.

Este vorba despre 10.000 de euro, o sumă imensă pentru orice familie de la noi. „Lidia Coroliova, născută în Republica Moldova, mun. Chișinău, a fost o mamă iubitoare și admirabilă, o fiică bună la suflet, o soră exemplu și o prietenă adevărată, fiecare putea să descopere calitățile ei deosebite și toată bunătatea pe care a răspândit-o pe tot parcursul vieții. Din anul 1997 până în prezent era stabilită în Grecia. Iubea foarte mult această țară în ciuda faptului că acolo a avut mai multe neplăceri, ea ne spunea că Grecia e țara ei și că în altă țară n-ar putea trăi.

Mama mea a fost găsită decedată în apartamentul pe care-l închiria, în orașul-port Pireu (Piraeus) din Grecia, de către o vecină, luni, 11.05.2020, și transportată de către ambulanță și poliție, precum că ar fi suferit un atac de cord. În prezent, agenția funerară din orașul Drapetsona la care ne-am adresat cât și Ambasada Republicii Moldova în Grecia încearcă să ne ajute cu repatrierea, transportarea corpului neînsuflețit din Grecia în Republica Moldova, să o putem vedea pentru ultima oară și să o conducem pe ultimul drum.

Din cauza închiderii frontierelor și efectelor Covid-19, este extrem de dificil să o repatriem pe mama în cel mai scurt timp posibil, impuși de restricțiile autorităților. Nu se știe cât timp va mai fi necesar ca să organizeze toate aceste lucruri. Din cele comunicate nouă, suma pentru repatriere ar ajunge la 10.000 de euro, care include atât transportul prin zbor charter, cât și restul serviciilor oferite de agenția Funeral Services Bureau I.G.Deligiorgis & Co General Partnership, bani de care familia nu dispune. Toate fondurile care se strâng, vor fi folosite în acest sens.

Noi cerem ajutorul și suportul vostru, orice contribuție va fi extrem de apreciată. Vă rugăm să distribuiți oriunde puteți. Mulțumesc pentru ajutor!”.