Faptul că Moldova naște personalități creative, talentate și inteligente nu mai este un secret. Avem mulți concetățeni cărora trebuie să le mulțumim pentru că ne-au dus faima țării în lume. Dar iată că mai există oameni care i-au bătut pe toți concurenții lor din lume în domeniul lor de activiate și au intrat în Cartea Recordurilor Guiness. Tot mai jos vedeți moldovenii care nu au intrat în Cartea Recordurilor, dar au fost cei mai buni în ceea ce au făcut.

Cleopatra Stratan este cea mai mică artistă care a intrat de 6 ori în Cartea Recordurilor Guinness, ca:

1.Cel mai tânăr artist care a lansat un album de succes;

2.Cel mai tânăr interpret care a susținut un concert live de 2 ore în fața unui public numeros. Avea doar 3 ani;

3. Cel mai bine plătit artist care a primit 10.000 de Euro pentru o singură piesă;

4. Cel mai tânăr interpret care aprimit 3 premii MTV;

5. Cel mai tânăr interpret care a avut un HIT N.1 într-o țară la nivel național;

6. Cel mai tânăr interpret de succes.

image-20

Petru Costin a ajuns în Cartea Recordurilor Guinness pentru că a colecționat 3200 de potcoave.

petru-costin

Peza Boutnari, astăzi stabilit cu traiul în Germania, a intrat de 9 ori în Cartea Recordurilor Guinness la câteva disciplini de percuție. El lovește toba de 16 ori pe secundă, astfel încât metrul muzical cu mare dificultate înregistrează numărul de bătăi.

peza-boutnari

Lia Manoliu a fost prima sportivă din lume care a participat la șase ediții consecutive ale Jocurilor Olimpice: Helsinki 1952, Melbourne 1956, Roma 1960, Tokyo 1964, Ciudad de Mexico 1968, Munchen 1972, performanță consemnată în „Guinness Book of Records”.

manoliu

Trupa O-Zone, cu single-ul „Dragostea din tei” a ajuns pe locul 1 în Eurochart Hot 100, poziție pe care a stat 12 săptămâni, între iunie- septembrie 2004.

ozone8

Petru și Svetlana Guzun au creat cea mai mare școală de dansuri sportive de pe glob: „Codreanca” – peste 1200 discipoli.

petru-si-svetlana-guzun-o-istorie-d-0508225755

Serghei Zincenco, președintele Federației Sporturilor cu Parașuta din Republica Moldova figurează în Cartea Recordurilor Guinness pentru 9 mii de sărituri cu paraşuta, două mii dintre care au fost făcute la Vadul-lui-Vodă.

imagev

Vezi mai multe recorduri mondiale semnate de moldoveni pe kabynet.md.