Dacă crezi că îndreptarea și albirea dinților este suficientă pentru a obține un zâmbet hollywoodian, va trebui să te dezamăgim. Tipul zâmbetului și al feței este stabilit nu doar de dinți, dar de mușcătură și de structura maxilarului. Un medic dentist a explicat cum funcționează aceste detalii, folosind drept exemple vedetele.

Mușcătura în stomatologie se numește închiderea dinților maxilarului superior și inferior. Cu mușcătura corectă, rândul superior iese ușor spre exterior comparativ cu cel inferior. Acea persoană norocoasă are trăsături faciale armonioase, adică dinții sunt aranjați într-un arc uniform și fără goluri.

Dar uneori, din cauza leziunilor, bolilor sau anomaliilor în dezvoltarea maxilarului, mușcătura se formează incorect. Dinții sunt strâmbi și pot exista goluri între ei. 

Sunt mai multe tipuri de mușcături ale dinților:

Mușcătură distală

Aici, dinții superiori ies semnificativ în afară deasupra celor inferiori. Persoanele cu o astfel de dantură se caracterizează printr-o ușoară înclinare a capului înainte, o respirație nazală afectată și dureri de cap frecvente. În copilărie, ele au adesea adenoizi (aparțin țesutului glandular) de gradul 2 și 3. Un astfel de exemplu e întâlnit la actrița, Laetitia Casta.

Mușcătură mezială


Dinții inferiori ies mult în față în comparație cu cei superiori. Persoanele cu o astfel de mușcătură sunt persoane cu maxilarul și bărbia inferioară masive și, uneori, cu buza superioară foarte subțire. Când stau în picioare sau merg, se apleacă ușor în spate. Nu au probleme de respirație, dar pe de altă parte, sunt adesea observate diferite încălcări ale dicției, afectând claritatea acesteia. Datorită tensiunii crescute a articulației maxilarului, fața capătă o expresie jignită. Un astfel de exemplu întâlnim la Hilary Swank

Mușcătură profundă

 

Semnele unei mușcături profunde sunt că incisivii inferiori se suprapun peste jumătate din lungimea celor superiori. În acest caz, bărbia pare a fi turtită, treimea inferioară a feței scade vizual, buza inferioară pare întoarsă spre exterior. Dacă persoana are o frunte înaltă, există un dezechilibru vizibil în partea superioară a feței. Adesea, cei cu o mușcătură profundă au obiceiul de a-și strânge buzele. Un exemplu cu o astfel de mușcătură o întâlnim la Katie Holmes.

Mai jos vei vedea vedetele cu malocluzie (dinții nu sunt aliniați corect)


În adolescență, actrița Angelina Jolie avea o mușcătură distală și dinți neuniformi, precum și buza superioară ușor răsucită. Diva de la Hollywood a purtat aparate dentare de două ori.

Mușcătura mesială nu a împiedicat-o pe vedeta de la Hollywood, Keira Knightley să câștige faima mondială. Anomalia(defectul la dinți) este clar vizibilă din exterior, deoarece maxilarul inferior al actriței este mai masiv și împins înainte. Odată cu vârsta, fața ei s-a extins ușor din cauza acestei probleme.

Sursa: peopletalk.ru 

Distribuie articolul: