Cine nu visează la un zâmbet de vedetă? Află că acesta poate fi obținut printr-o rutină zilnică respectată cu strictețe, dar și… vizite regulate la medicul stomatolog. Vezi mai jos și alte sfaturi care te vor ajuta să obții o dantură albă și sănătoasă. 

1. Periajul zilnic corect, de 2 ori pe zi.

Vezi aici cum se face periajul corect:

  • Periuţa se aşează la 45 de grade faţă de suprafaţa verticală a dinţilor şi se efectuează mişcări verticale dinspre gingie spre dinte (de la roşu la alb). Periuţa nu se apasă în mod excesiv, placa bacteriană este îndepărtată în special de către vârfurile perilor periuţei de dinţi.
  • Prin mişcări repetate (minim 5 pentru fiecare suprafaţă) se periază feţele externe (situate spre obraz) şi cele interne (spre limbă). Cu mişcări de du-te-vino se periază numai suprafeţele ocluzale. Periajul trebuie să dureze minim 3-4 minute.

2. Albirea dentară

Este o procedură cosmetică pe care trebuie să o faci sub strictă supraveghere medicală. Condiţia esenţială pentru a ți se recomanda procedura de albire este o dantură sănătoasă. Albirea dentară nu se realizează pe dinţi cu leziuni carioase, pe o dantură afectată de boală parodontală netratată sau resturi dentare ce trebuie extrase.

3.  Nu rata controalele de rutină.

O dată la 6 luni este obligatoriu să te vadă un medic stomatolog. Mai bine prevenim decât să tratăm, corect?

4. Hidratează-te! 

Suntem 70% apă, iar acest lucru „se simte” și la nivelul cavității bucale pentru că o gură uscată, cu salivă puţină, este un factor care duce la apariţia cariilor dentare.

Sursa

Distribuie articolul: