Epilarea definitivă este cea mai bună metodă de îndepărtare a părului nedorit de pe corp, fără iritații, durere sau reacții adverse. Această procedură a devenit tot mai populară în ultimii ani, pe măsură ce prețurile au scăzut și tot mai multe femei au descoperit că este o investiție avantajoasă și de durată pentru a avea tot timpul o piele fină.

Cu toate acestea, încă mai există multe mituri și prejudecăți legate de epilarea definitivă. De la costuri, până la modalitățile de îngrijire a pielii înainte și după procedură, multe detalii ale epilării definitive sunt o sursă de confuzie pentru multe femei. Iată care sunt cele mai frecvente mituri care s-au creat în jurul acestei metode de a scăpa de părul nedorit:

Epilarea definitivă este dureroasă

Unele femei au un anumit disconfort, ca o senzație de ciupituri sau de căldură pe zona unde se face epilarea. Cu toate acestea, epilarea definitivă nu este nici pe departe la fel de dureroasă precum cea cu ceară și, în plus, durează mult mai puțin.

Epilarea definitivă nu funcționează pe pielea închisă la culoare

Deși în urmă cu câțiva ani acest lucru era parțial adevărat, tehnologia în cazul epilatoarelor cu laser sau a celor cu lumină pulsată a evoluat suficient de mult încât tehnica să funcționeze pe orice tip de piele. Mai mult, epilarea definitivă dă cele mai bune rezultate pe firele de păr cu rădăcină puternică, mai groase și mai închise la culoare.

Epilarea definitivă este foarte scumpă

Epilarea definitivă sau epilarea cu IPL nu mai este de mult timp o procedură inaccesibilă din punctul de vedere al prețului. Între timp, au apărut și aparatele IPL pentru îndepărtarea părului nedorit, cu ajutorul cărora te poți epila singură, chiar la tine acasă, în deplină siguranță. Deși mai scumpă ca o ședință de epilare la salon sau ca un epilator clasic, epilarea definitivă este singura metodă care îți asigură rezultate de durată, ceea ce înseamnă că, pe termen lung, vei economisi banii pe care îi dădeai, de obicei lunar, pentru a scăpa de părul de pe corp. În plus, scapi și de grija iritațiilor sau a firelor de păr crescute pe sub piele, iar rezultatul este o piele mai fină, fără imperfecțiuni și răni.

Epilarea definitivă durează mult timp

În general, este nevoie de câteva ședințe pentru a îndepărta 90% din părul nedorit, apoi va trebui să mai faci o ședință de întreținere la 6 luni pentru a păstra rezultatele. În niciun caz nu este vorba de ani de zile în care să te epilezi astfel pentru a avea rezultate vizibile.

Nu este o metodă sigură

Epilatoarele cu laser sau cu lumină pulsată acționează doar asupra rădăcinii firului de păr, ceea ce înseamnă că doar foliculii sunt afectați, nu și pielea. Nu trebuie să îți faci griji pentru siguranța acestei metode de epilare, întrucât pielea nu va fi arsă sau rănită în niciun fel.

Epilarea definitivă face ca părul să crească mai des

Dimpotrivă, epilarea definitivă contribuie la reducerea cu 10-25% a creșterii părului, care devine mai subțire, mai rar și mai puțin vizibil. Chiar dacă nu efectuezi ședințele de întreținere, părul nu va mai crește niciodată la fel ca înainte de epilarea definitivă.

SURSA

Distribuie articolul: