Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, se află într-o vizită de lucru la București. Azi, oficialul moldovean anunță că s-a întâlnit la București cu președinta interimară a Senatului României, Alina Gorghiu. Cei doi oficiali au abordat probleme de actualitate, cum ar fi invazia Rusiei în Ucraina, asigurării securității energetice pe fundalul implicațiilor dramatice ale războiului brutal al Rusiei împotriva Ucrainei, necesitatea dinamizării implementării proiectelor comune de infrastructură, dar și modalitățile de fortificare a dialogului bilateral.

„Discuțiile noastre s-au referit la urgența asigurării securității energetice pe fundalul implicațiilor dramatice ale războiului brutal al Rusiei împotriva Ucrainei, necesitatea dinamizării implementării proiectelor comune de infrastructură, dar și modalitățile de fortificare a dialogului bilateral, inclusiv în plan parlamentar pentru avansarea parcursului ireversibil european al țării noastre.

Am transmis doamnei președintă a Senatului gratitudinea noastră pentru tot sprijinul României în soluționarea consecințelor crizei energetice. Datorită României, fiecare cetățean al țării noastre are lumină în case.
Am mai vorbit cu oficialul român despre provocările de securitate generate de războiul injust din Ucraina.
Și de această dată am primit un mesaj ferm și clar de susținere a Republicii Moldova în procesul nostru de modernizare europeană și sporire a rezilienței la provocările curente, împreună și alături cu România.
Avansarea dialogului parlamentar, inclusiv promovarea unor noi proiecte culturale va fi subiectul discuțiilor în timpul vizitei doamnei președintă a Senatului la Chișinău la sfârșitul săptămânii curente” informează ministrul Nicu Popescu.