Nu este o noutate pentru nimeni că Megan Fox este considerată a fi una dintre cele mai atrăgătoare femei de la Hollywood. Actrița nu vede o problemă să-și afișeze trăsăturile frumoase pozând dezgolită, dar, pentru ea, este o adevărată problemă să se filmeze într-o astfel de ipostază. 

Din 2007 – când a apărut în Transformers, filmul care-a consacrat-o – este considerată una dintre cele mai frumoase femei de la Hollywood, un sex simbol autentic, o actriţă care încinge atmosfera şi imaginația bărbaților de pretutindeni. De atunci Megan primește diverse roluri care presupun vestimentaţie sumară şi o cantitate colosală de sex appeal.

Dar în ciuda numărului mare de propuneri, Megan refuză să apară în astfel de ipostaze pe marele ecrane.

În timpul unui interviu acordat celor de la „The Mirror”, în 2016, Fox a recunoscut că a refuzat un proiect HBO din cauza conținutului său explicit şi a scenelor de sex. Din păcate, multe dintre ofertele profesionale care i se fac presupun afişarea trupului său în toată splendoarea lui, iar Megan refuză astfel de propuneri.

„Există scenarii bune pe care le-am citit şi care sunt făcute cu nişte oameni pricepuţi, talentaţi, însă ceea ce le cer femeilor să facă în acele filme sunt lucruri despre care nu vreau să ştie sau pe care nu vreau să le vadă fiii mei”, a explicat recent vedeta.

„Nu cred că e OK ca băieţii mei să mă vadă vreodată făcând acele lucruri. Nu cred că ar putea trece peste aşa ceva”, a continuat actriţa pe acelaşi ton categoric.
Cariera lui Megan a pornit pe un drum ascendent de pe la mijlocul anilor 2010, când a devenit omniprezentă pe marele ecran. Ea a declarat, la sfârşitul lunii septemberie 2019, că din 2009, de când Jennifer’s Body a fost lansat, ea este tratată, la Hollywood, ca o bucată de carne.
“Nu a fost doar acel film, ci fiecare zi din viaţa mea, fiecare proiect la care am lucrat vreodată. Toată această percepţie a trupului meu ca un obiect sexual nu a făcut decât să mă distrugă psihic.”

Stresul eternei negocieri cu privire la cât de mult să arate sau nu în faţa camerelor de filmat i-a provocat brunetei o adevărată criză. „Ajunsesem să nu-mi mai doresc să apar nicăieri, nici în reviste, nici pe covorul roşu, nici în vreun film sau pictorial. De fapt, nu-mi mai doream să ies din casă, aveam o teamă autentică în ceea ce priveşte felul în care eram percepută. Eram convinsă că urma să fiu luată peste picior, că lumea mă va critica, mă va batjocori în vreun fel în secunda în care îmi vor zări chipul într-un spaţiu public… aşa că am ajuns să experimentez o perioadă foarte întunecată din viaţa mea.”

Teama de fi luată peste picior din cauza imaginii ei de sex simbol a împiedicat-o pe actriţă să recunoască experienţele ei #MeToo: “Nu credeam că, în ochii feministelor sau a celor care mă percepeau oricum ca pe o fiinţă sexuală şi atât, voi fi vreo victimă credibilă. Aşa că mi-am spus că, dacă va exista o vreme în care să nu judecăm deloc victimele, atunci îmi voi spune şi eu povestea, vor povesti momentele de agresiune sexuală prin care am trecut la Hollywood.”

Distribuie articolul: