La data de 30 mai, medicul Mihai Stratulat a realizat o postare pe pagina lui de Facebook prin care anunță că el, alături de familia sa, s-au tratat de COVID-19 și sugerează că nu ar mai fi contagioși. Vezi mai jos ce a scris acesta.

Ultima postare pe care a realizat-o Mihai Stratulat pe pagina lui de Facebook a stârnit atenția internauților, și, în ore numărate aceasta a strâns sute de aprecieri și comentarii. Interesul sporit este motivat, într-o oarecare măsură și de subiectul abordat, care nu a fost altul decât „noul tip de coronavirus”.

Conform ultimilor studii o persoană bolnavă de Covid-19 din a 11-a zi din momentul infectării nu mai este contagioasă! Chiar dacă testul PCR arată pozitiv și asta deoarece depistează fragmente de ARN viral care însă nu mai pot declanșa boala!”, a scris, pentru început Mihai Stratulat.

Acesta și-a continuat postarea prin oferirea unei informații de ordin personal, și le-a mărturisit prietenilor din mediul online, că  el și familia sa, s-au infectat de COVID-19. Cu toate acestea, medicul susține că, așa cum au trecut 14 zile de la apariția primelor simptome, nici el, nici familia acestuia, nu mai sunt contagioși.

„Astăzi se împlinesc 14 zile din momentul apariției primilor simptome, deci de astăzi eu și familia mea suntem Covid-19 Free! De mai bine de 10 zile nu mai prezentam nici un simptom! Copiii au suportat cel mai ușor această boală! De astăzi nu mai avem nevoie de mască, nu ne temem de spații aglomerate, cum se zice: „otstrilealisi”!”, a scris acesta.

 

Cu scopul de a evita anumite presupuneri și de a prezenta o dovadă veridică a celor expuse, Mihai Stratulat a mai făcut o postare în care și-a prezentat analizele cu rezultatele care confirmă că acesta a fost testat pozitiv.

„Și deoarece apar tot felul de comentarii, precum ca nu am avut Covid-19 și fac PR pe Facebook, că am fost plătit de către guvernare să fac postarea și alte tot felul de prostii, las aici ambele analize, făcute la 2 laboratoare diferite!”

Pe lângă numărul impresionant de aprecieri, postarea medicului a trezit și multe întrebări din partea internauților, iar cele mai frecvente fiind despre tratamentul pe care l-a urmat medicul și familia acestuia, în lupta cu COVID-19. Drept răspuns, Mihai Stratulat a promis că revine cu o postare în care va explica și acest aspect.

Sursa foto: Facebook