Trebuie să iei în considerare faptul că orice femeie, trece la un moment dat în viață prin mai multe transformări, iar unele dintre ele pot avea un mare impact asupra sănătății ei. Din acest motiv, este important să îți dai seama că trebuie să te preocupi în mod constant de sănătatea ta și să mergi la medic de îndată ce observi anumite schimbări și nu te simți bine.

Orice problemă minoră pe care o întâmpini poate ascunde anumite afecțiuni mult mai grave. Există o serie de teste uzuale pe care oricare dintre noi trebuie să și le facă și să fie conștient de ele. Din păcate, ne confruntăm tot mai des cu prejudecata conform căreia mergi la doctor doar dacă ești bolnav. Mergi la doctor pentru că vrei să ai grijă de tine, de sănătatea ta și să previi eventualele complicații. Trebuie să faci o prioritate din monitorizarea sănătății.

Iată care sunt testele pe care orice femeie trebuie să și le facă:

Teste împotriva bolilor cu transmitere sexuală

De cele mai multe ori, aceste teste nu fac parte dintr-un control de rutină atunci când mergi la ginecolog, astfel că ar trebui ca atunci când mergi la medic să ceri și un astfel de test, pentru a te asigura că nu ai nicio altă afecțiune. Chiar dacă ai un partener sexual permanent sau nu, contează să îți faci aceste teste și să nu ignori orice semn pe care îl ai. Bolile cu transmitere sexuală pot fi cauzate de virusuri, bacterii, însă este important să descoperi care este natura lor. Iar în cazul în care nu ai simptome sau dureri, asta nu înseamnă că nu te poți confrunta cu asta.

Teste la sân

Nu contează vârsta și nici istoricul familial pentru a face o teste la sân. Ele se pot face la orice vârstă și ar trebui să le faci destul de des. Cancerul la sân este una dintre bolile care nu se transmite genetic, cazurile de tipul acesta fiind destul de puține. Poți face și anumite teste predictive, dar și autoexaminarea. Deși cazurile sunt mai frecvente la femei, cele în rândul bărbaților sunt destul de rare. Ecografia mamară poate fi făcută de toate femeile sub vârsta de 40 de ani, iar mamografiile de către femeile cu vârsta de peste 40 de ani.

Verifică-ți în mod constant pielea

Pe lângă noile tratamente pe care le încerci și cele pe care le faci în mod constant împotriva acneii sau a imperfecțiunilor, ar trebui să te preocupi și sănătatea pielii tale în profunzime. Cancerul de piele poate fi asociat de cele mai multe ori cu prezența mai multor alunite, însă semnele pot fi și altele. Printre cauzele cancerului de piele se numără expunerea la razele ultraviolete, arsurile solare și folosirea solarului.

Controlul la stomatolog

Vizitele de la stomatolog sunt văzute de destul de multă lume drept unele incomode, însă este recomandat să te prezinți la stomatolog măcar o dată pe an, deși e de preferat să mergi o dată la șase luni. Dacă ai probleme cu cariile, în mod cert trebuie să te prezinți mai des. Nu uita de faptul că este mai bine să previi decât să tratezi, iar problemele dentare pot fi rezolvate la timp dacă știi cum să le gestionezi.

Ai grijă de sănătatea unghiilor tale

Nu spunem acum că ar trebui să îți faci unghiile cu ojă în fiecare zi, ci doar să ai grijă de sănătatea lor și aspectul lor. În același timp, este și mai important să fii atentă dacă ai anumite pete albe sau galbene pe suprafața unghiilor. Poți folosi diferite uleiuri pentru unghii, precum uleiul de ricin sau vitamina E dacă ai unghiile subțiri și se exfoliază rapid. Iar prin sănătatea unghiilor ne referim și la cuticule, care de cele mai multe ori sunt ignorate.

Teste de vedere

După vârsta de 40 de ani, riscul de a avea anumite afecțiuni asociate ochiilor este cu mult mai mare. Tehnologia la care suntem supuși în fiecare zi nu ne face bine, mai ales că suntem obișnuiți să folosim telefoanele zi de zi și avem și obiceiul destul de nepotrivit de a ne culca uitându-te pe telefon și verificând rețelele de socializare. Medicul oftalmolog îți va spune ce anume ar trebui să faci și care sunt obiceiurile pe care ar trebui să le eviți.

Fă-ți analize cardiologice

Suntem în fiecare zi supuși stresului, iar astfel sănătatea, implicit tensiunea noastră are de suferit. Ceea ce ar trebui să faci este să îți verifici în mod constant tensiunea și să nu ai diferențe de tensiune extrem de mari. Probleme la inimă poși avea și în tinerețe, nu doar după o anumită vârstă, iar astfel ar trebui să acorzi o mare atenție. Electrocardiograma, cunoscută și sub numele de EKG sua ECG, este un test care monitorizează activitatea inimii și îl poate ajuta pe medic să știe care sunt afecțiunile cu care te confrunți.

Verifică-ți pleoapele

Pleopele sunt destul de des ignorate de către femei, iar motivul ar fi că afecțiunile care pot afecta acea zonă sunt destul de mici. Astfel că ar trebui să te obișnuiești să folosești în fiecare zi, atât dimineața, cât și seara o cremă special formulată pentru zona ochilor. Însă ar trebui să fii atentă la ingredientele și formula cremei deoarece unele ingrediente pot reacționa negativ cu pielea ta, așa că încearcă să o găsești pe cea care ți se potrivește.

Sursa

Distribuie articolul: