Apar din ce în ce mai multe cazuri în lume când unele componente ale jucăriilor populare tip constructor, devin un adevărat pericol pentru viața copiilor. Cu toate acestea, părinții continuă să cumpere astfel de jucării. 

Pe 18 februarie, medicii unui spital pentru copii din Moscova, au relatat despre un caz similar și au atenționat părinții să fie mai prudenți când copiii se joacă.

„Un băiețel de un an a fost adus de urgență cu o acumulare mare de corpuri străine în stomac – copilul a înghițit mai mult de o sută de bile dintr-un constructor magnetic. Băiatul se juca sub supravegherea surorii sale mai mari. Și numai când mama a început să strângă jucăriile, s-a dovedit că jumătate din magneți lipsesc”, se spune în declarație.

Părinții au luat rapid situația sub control și au mers la spital la timp. Când familia a ajuns la spital, s-a decis examinarea ambilor copii pentru a preveni toate riscurile. Temerile rudelor și ale personalului medical au fost confirmate.

În organismul fetiței nu a fost găsit nimic, dar fratele ei mai mic nu a avut noroc – radiografia a arătat că în stomac s-a adunat o bucată imensă de bile magnetice.

Acest caz nici pe departe nu este primul. Anterior, un băiat de 12 ani, din Marea Britanie a mâncat 54 de magneți în speranța de a obține superputeri și să atragă obiectele către el.

Medicii de la spital îndeamnă părinții să urmărească copiii lor și să acorde atenție restricțiilor de vârstă indicate pe etichetele jucăriilor.

Sursă: woman.ru