Parohul bisericii „Acoperământul Maicii Domnului”, de la Ghidighici, este în continuare un promotor al creștinismului autentic. După ce și-a împărtășit sfaturile cu privire la botezul nou-născuților, preotul Maxim Melinti și-a dorit să comunce câteva reguli esențiale și creștinești cu privire la alegerea prenumelui.

5 RECOMANDĂRI CU PRIVIRE LA NUMELE COPIILOR:

1.Preoții nu pot impune părinților nume pentru copil și nu-l schimba la botez. Pot face doar unele recomandări și explicații.
2. Orice om, fie botezat sau nu, are înger păzitor, care nu are legătură cu sfântul ocrotitor.
3. Oricine, necătând la numele pe care-l poartă, poate să-și aleagă un sfânt ocrotitor cu alt nume. De exemplu: eu mă numesc Maxim, cinstesc în calitate de patron spiritual pe Sfântul Maxim Grecul, pe Sfântul Ioan Gură de Aur și pe Sfântul Nectarie de Eghina.
4. Părinții care aleg nume pentru copil, trebuie să-l ajute pe copil să înțeleagă sensul numelui, dar și să-i dea o educație și formare moral-spirituală. Nu doar formă exterioară să aibă loc, dar și conținutul interior: sufletul, gândirea și rațiunea. Să dea importanță valorilor umane și creștine.
5. Dumnezeu ne iubește pentru faptele noastre și nu pentru numele pe care-l purtăm.

P.S. Doresc tuturor părinților să aibă multe bucurii și împliniri de la odraslele lor, iar copiilor – creștere în fapte bune și gânduri frumoase!”, comunică preotul Maxim Melinti.

17309390_1621849787828443_7669851259381525762_n

 

Distribuie articolul: