Fiecare dintre noi poftește ceva dulce, sărat, de acru, are poftă de o gustare, de ciocolată, de ceva de ronțăit, iar aceste pofte nu ne duc gândul mai departe de produsul la care poftim. Acestea însă nu sunt doar capricii alimentare, ele trădează niște lipsuri ale organismului.

Iată 7 pofte și semnificațiile ascunse din spatele lor:

1. Ciocolata

Nu trebuie neapărat sa te gândești ca ești dependentă de dulciuri. Este posibil ca organismul sa te anunțe ca ești într-o dispoziție proastă. Ciocolata stimulează exact hormonii care iți vor ridică moralul, însă doar pe moment, pentru ca vei dori sa mănânci din ce in ce mai multă. Așa ca gândește-te mai bine la silueta și încearcă sa te înveselești practicând unul dintre hobbyurile tale, chiar dacă asta înseamnă doar sa te plimbi, sa alergi sau sa pictezi.

2. Sex

Cheful de sex este in general mai pronunțat cu doua săptămâni înainte de menstruație. Este și perioada în care ești fertilă, de aceea trebuie să fii atentă la metodele contraceptive dacă nu vrei să rămâi însărcinată. Dacă și în afara acestei perioade ți se pare că vrei mai mult sex decât de obicei, iar această stare se prelungește, poate ar fi mai bine să consulți un medic specialist.

3. Sărat

Nevoia de a manca ceva sărat vine mai degrabă din creșterea nivelului de stres. Chipsurile nu sunt însă cea mai bună soluție. Corpul tău are de fapt nevoie de mineralele din sare, așa ca le poți înlocui cu alune, fructe sau legume.

4. Somn

Somnul de frumusețe nu este o scuză bună pentru a dormi după-amiază. Dincolo de semnele de oboseală, nevoia de somn poate să însemne și o deficiență de fier din organism. Încearcă sa incluzi în alimentația ta carnea roșie, ouăle, nucile și pestele.

5. Paste

O poftă spontană de spaghete poate să semnifice lipsa zahărului. Când nivelul de zahar din sânge scade, organismul semnalează hiperglicemia. Din acest motiv, el va cere carbohidrați, iar tu vei simți nevoia sa mănânci cartofi, paste sau pâine. Mai bine dă o fugă la piață și cumpără niște fructe.

6. Dulciuri

Tentația dulciurilor este mare, însă pofta indică de fapt lipsa cromului din corp. Pentru a evita caloriile în plus, consumă alte alimente bogate în crom și sănătoase totodată. Poți alege strugurii, carnea de curcan, cartofii sau broccoli.

7. Mâncare

Dacă ai un apetit ridicat și simți ca ți-e foame din ce în ce mai des, corpul tău se simte de fapt deshidratat. El solicită mai multă apa, dar o face prin nevoia de alimente, mai ales cele sărate. În general, această stare se datorează consumului de alcool, așa că bea un pahar de apă și mănâncă ceva sărat când vii de la chef și te pregătești de culcare.

Foto: Google.com

Distribuie articolul: