Dacă ești amator de bijuterii handmade, cu siguranță ai dat peste cel puțin o piesă confecționată de Marina Sochircă. Tânăra designer s-a remarcat cu pași mici, dar siguri datorită accesoriilor speciale pe care le confecționează. Cu talent, dar și multă muncă, Marina a reușit să facă din pasiunea sa pentru modelat o adevărată artă. Într-un interviu acordat pentru Moldeco, creatoarea Marin’elle a spus ce o motivează și o inspiră și cât de greu i-a fost să se facă cunoscută pe piața bijuteriilor.

Un brand născut întâmplător

„Marin’elle nu a fost planificată. S-a născut întâmplător din dragostea dintre frumos și creație. Succesele și realizările însă nu au fost întâmplătoare, ci s-au obținut prin multă muncă și ore nedormite. Încă mai sunt în căutare de sine și procesul de creație mă ajută în acest sens. Modelez atât cercei, cât și broșe, pandantive, inele, mai puțin brățări. Lucrând la o comandă, responsabilitatea crește și fiind restrânsă în timp și în cerințe de fiecare dată depun un efort mai mare, decât atunci când lucrez la colecții noi. Prefer să îmi realizez ideile noi și să mă exprim prin bijuterie, iar rezultatul să fie descoperit și apreciat. Nu pot prezice momentul în care o anumită colecție se va bucura de succes. De fiecare dată e altfel. Sunt perfecționistă și foarte autocritică, de aceea multe creații nici nu ajung să fie expuse. Într-un final, dacă bijuteriile au ajuns să fie expuse, ele se bucură de succes, mai devreme sau mai târziu”, menționează Marina în interviu.

Accesoriile care spun povești

„Eu mi-am schimbat viața în așa fel ca să pot face ceea ce-mi place. Important e să poți înțelege ce îți aduce fericire, să poți descoperi și valorifica resursele tale și să poți spune stop când dorințele nu prea coincid cu posibilitățile. Creez din plăcere și vreau să cred că fiecare bijuterie își găsește singură stăpâna. Toate femeile sunt deosebite și unice în felul său, la fel și bijuteriile mele. Chiar dacă bijuteriile ar putea vorbi, nu știu dacă aș întreba în ce poveste au nimerit. Fiecare cu povestea sa, vreau doar ca în poveștile lor binele să învingă răul”, mai crede creatoarea de bijuterii.

Primul feedback și tenta… arhitecturală

„Am avut o senzație stranie când prima bijuterie a fost cumpărată, parcă nu mă așteptam că cineva ar da bani pe lucrările mele. Am avut o bucurie copilărească – în sfârșit munca mea a fost apreciată și asta mi-a dat curaj să continui. Voi fi mereu recunoscătoare primilor mei clienți. Mi s-a mai spus despre unele creații că au tentă arhitecturală. Eu le văd diferit și îmi sunt interesante aceste asemănări. Cred ce e o doză mare de adevăr în asta, ele sunt toate niște căsuțe în care trăiesc părticele din sufletul meu”, recunoaște Marina Sochircă.

Creația poate continua la nesfârșit

Pentru mine contează emoția cu care e purtată bijuteria mea, mai puțin locația unde ajunge. Dacă aveau încorporat un GPS mi-ar fi fost interesant și mie să aflu 🙂 Dar dacă serios, cu siguranță se plimbă chiar acum undeva pe străzile din Spania, Franța, Belgia, Italia, Portugalia, Tunis sau Canada. Eu încă nu am creat bijuteriile care mă reprezintă, sunt în căutare și acest lucru mă face să creez mereu ceva nou. Iubesc să combin culorile și formele și asta poate contiua la nesfârșit”, spune autoarea bijuteriilor Marin’elle.

Interviul complet îl puteți citi pe Blogul Moldeco.md