Pe Mariana Popescu pandemia nu a oprit-o de la muzică, nici din predare și nici din creație. Profesoara de canto și interpreta se dedică cu tot sufletul pentru fiecare realizare muzicală, crede cu prisosință că numai dăruind cunoștințele sale, evoluează și mai mult și pentru asta a fondat trupa „Lala Lele”. Cum abordează copiii în predarea muzicii și ce planuri și-a trasat interpreta pentru acest an, aflăm chiar de la ea.

Publicul și muzica i-au fost aproape mereu

„De mică am simțit chemarea muzicii. Ba mai mult, chiar compuneam de pe la vârsta de 4 ani, prima mea melodie fiind despre o floare. Nu am putut sta mult timp departe de scenă, mai ales că zodia mea (Săgetător) are o afinitate față de public, față de oameni”, își amintește Mariana Popescu.

„Am muncit zilnic din dorința de a mă perfecționa, am fost și sunt cel mai mare critic al meu. E nevoie de multă pregătire vocală, antrenament fizic – vorba aia, un cântăreț bun e un atlet bun, dar poate și mai important e să te autoeduci emoțional”, spune artista.

Evoluezi atunci când oferi cunoștințele tale

„Când spui un artist bun spui un om transparent, curajos, deschis și visător , capabil să-și expună sufletul în fața tuturor, dar nu oricum ci într-o manieră frumoasă creativă , autentică și armonioasă, cu care să se poată identifica cât mai mulți oameni.

Să predau muzica mi-am dorit dintotdeauna. Și, mai mult decât atât, de-a lungul anilor mi-am demonstrate că una dintre metodele cele mai eficiente de a evolua este să le oferi altora cunoștințele tale. Are și logică, dacă stai să te gândești”, spune zâmbind profesoara de muzică.

Muzica e cea mai frumoasă teorie

„Lecțiile de canto constau într-o serie de exerciții de tehnică vocală care îi ajută pe copii să ajungă la cea mai bună formă a vocii lor și să o dezvolte continuu. Pe lângă aceste exerciții mă axez mult pe explicarea unor noțiuni importante despre modul corect de a cânta , din punct de vedere tehnic. Este extrem de important să înțelegi ce se petrece în interiorul tău când cânți , fie că vizualizezi procesul într-un anumit fel sau te ajuți de alte mici trucuri pentru a-ți influența mușchii și întregul aparat fonator să lucreze în favoarea ta. Așadar scopul meu este, să-i ajut pe copii să priceapă ce au de făcut de tineri (mici), astfel încât să le fie ușor să cânte pentru tot restul vieții. Pe lângă asta vreau să-i ajut să-și depășească fricile pe care le au cu privire la cântat. Eu însămi am avut de parcurs un drum destul de anevoios în ceea ce privește încrederea în mine ca artistă. Mi-au trebuit mulți ani de muncă pentru a reuși să-mi exprim liber ființa în muzică. Încă mai muncesc la asta și învăț zi de zi cum să fiu mai autentică, mai încrezătoare și mai profundă în ceea ce transmit”, ne mai dezvăluie Mariana Popescu.

„Vreau să fac din ei  niște oameni mai buni, mai optimiști și mai fericiți. Vreau să le arăt că visele pot să devină realitate chiar  și la noi,  în RM. Sunt o visătoare, știu, dar nu sunt singura, vorba cântecului”, declară interpreta.

Trupa Lala Lele – doua sa familie

„Viețile noastre înseamnă repetiții, glume, uneori discuții contradictorii , multe evenimente împreună , idei de piese proprii , planuri mari de viitor. Ce să mai zic, sunt bucuroasă că am întemeiat această echipă. Pe pagina de facebook avem poze, videoclipuri și materiale cu noi, așa că vă invităm cu drag să ne urmăriți și să veniți la concertele noastre”, ne mai îndeamnă în final interpreta și profesoara Mariana Popescu.