Mariana Dahan activează în cadrul  „World Identity Network Global”, iar la evenimentul „Rockit Conference Network 2020” aceasta a fost invitată în calitate de speaker. Astfel, prin intermediul documentarului „Shadow in the dark. Our global identity crisis”, Mariana a conturat puterea pe care o poate avea pentru societate crearea storytellingului de calitate.

Criza de identitate, este poate una dintre cele mai sensibile probleme cu care se confruntă omenirea. Adevărul este că, din păcate, soluția pentru acestă problemă, este foarte dificil identificabilă.

În cadrul prezentării sale la RockitConference 2020, Mariana Dahan a sugerat că, poate anume storytelling-ul de calitate, bazat pe istoria vieții omului și confruntările acestuia, ar putea genera soluții reale.

„Noi am lansat documentarul „Shadow in the dark. Our global identity crisis” cu scopul de  a atrage atenția publicului la viața acelor oameni care trăiesc fără o confirmare legală a identității lor. Și sunt în jur de un miliard de oameni care nu dispun de o modalitate prin care să-și demonstreze identitatea”, spune ea.

Mai mult decât atât, Mariana este convinsă că nu există nici un dubiu referitor la faptul că astăzi, istoria omului are concentrată în sine o putere grandioasă de a aduce un impact în societate, o schimbare în lume.

„Totuși, ceea de ce avem nevoie este să includem fiecare persoană în narațiunile noastre, doar asta va genera o schimbare”, zice ea.

Storytelling-ul poate fi o modalitate de a crea mișcări în societate, care ar genera discuții și ar duce spre crearea unui viitor mai bun, unui viitor în care de problemele globale nimeni nu se ascunde, dar despre ele se vorbește și pentru ele se caută soluții.

Poți afla mai multe despre documentarul „Shadow in the dark. Our global identity crisis” făcând click aici și urmărind pagina de Instagram a Marianei Dahan.

Sursa foto & video: Facebook