Maria Vlad este un om echilibrat și luminos, despre care poți spune cu certitudine că și-a urmat cu încredere și determinare menirea în viață. Tânăra este fondatoarea salonului Terra Beauty, a absolvit Facultatea de Biomedicină a Universității Libere Internaționale din Moldova. Este Membru al Comunității Specialiștilor în Beauty-CSB România, în prezent este studentă la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Moldova. Mamă, soție și, totodată, femeie de afaceri, Maria Vlad ne împărtășește din gândurile și trăirile ei, despre secretul unei cariere de succes și despre cum e să fii antreprenor în țara noastră.

Maria, povestiți-ne cum a venit ideea afacerii? Ați văzut potențial în viitor sau a fost o provocare venită din pasiune?

Maria Vlad

Acum 7 ani am început să lucrez într-un centru SPA din Chișinău ca asistent al cosmetologilor,  încetul cu  încetul am început să îndrăgesc această meserie. Recunosc că pasiunea față de medicină o am încă din copilărie. Mereu am avut o admirație aparte față de eroii în halate albe. Ulterior am decis să-mi deschid propriul cabinet. În urma mai multor cursuri și seminare în cosmetologie, am început activitatea pe cont propriu cu o masa de masaj, câteva uleiuri și multă ambiție. Chiar după primele luni de activitate am decis să-mi achiziționez un aparat de vacuum masaj ca să-mi ușurez munca. Anume așa a început lansarea proiectului Terra Beauty.

De unde ați luat primii bani pentru a vă dezvolta sau pentru a depăși un impas?

Bineînțeles că partea financiară reprezintă un aspect foarte important în lansarea unei afaceri. Eu am început cu un buget de 20 de mii de lei. Mereu am încercat să cresc și avansez în acest domeniu, fiind dornică de cunoștințe și utilaje performante, am luat credit în Chișinău și încet-încet am început să-mi extind gama de servicii.

Ce servicii oferă salonul Terra Beauty și care sunt cele mai solicitate?

La moment salonul Terra Beauty oferă o gamă de peste 100 servicii (proceduri de remodelare corporală, vacuum masaj, radiofrecvența,  Lipo Laser- tratament remodelare corporală pentru slăbit, Criolipoliza, masaj manual, dar și epilare definitivă cu Laser etc). Totodată, specialiștii noștri efectuează terapii faciale, care ajută la menținerea unui ten sănătos al feței, dar  și tratează diverse probleme dermato-estetice, precum: acneea, cicatrici, eritem solar și altele, mai sunt servicii de frizerie, manichiura, pedichiura, laminare sprâncenelor și genelor. Cele mai solicitare proceduri sunt epilare Laser, Criolipoliza, dar și procedurile pentru curățarea tenului, peelingurile chimice, dermapenul și abonamentele pentru remodelare corporală. Aceste proceduri se efectuează atât femeilor cât și bărbaților.

Hai să ne spui, cum e să fii femeie de afacere în Republica Moldova?

E dificil să fii antreprenor în Republica Moldova, dar totodată interesant. Am avut intenția să deschid o afacere peste hotarele țării, dar am renunțat din motiv că nu mă puteam regăsi pe mine însumi. Acasă e cel mai bine și simt că aici sunt productivă.

Care sunt aspectele plăcute ale meseriei? Dar cele mai puțin plăcute?

Am ales să-mi continui studiile în medicină pentru a mă descoperi pe deplin în această ramură a medicinii estetice. Cea mai frumoasă parte a jobului meu este că mereu cunosc oameni noi, povești frumoase, iar rezultatele clienților îmi aduc o satisfacție maximă.

Cum reușiți să combinați viața de mamă cu cea de femeie de afaceri? Cum reușiți să găsiți un echilibru?

Rolul de mamă și serviciu se completează frumos unul pe altul. Pe parcursul săptămânii mami e la serviciu și universitate, iar Antonia la grădiniță. Ne străduim să petrecem mai mult timp împreună în weekend.

Aveți o echipă bine formată, cum este relația dintre director-angajat?

Mereu am pus pe primul loc angajații, apoi clienții, apoi restul detaliilor. Noi avem o relație frumoasă între angajat și angajator și asta pentru că eu muncesc cot la cot cu ei și nu fac mare diferență. Toți membri echipei sunt speciali în felul lor, dar, mai întâi de toate, sunt specialiști extraordinari. Periodic mergem la diferite perfecționări și creștem calitatea serviciilor pe care o oferim. Regula de aur pentru orice om de afaceri este următoarea: „Pune-te în locul clientului”.

Ce sfaturi ați avea pentru tinerii care visează să reușească în afaceri?

Ce pot să le spun: „Nu este deloc ușor, dar nici imposibil”. Multă ambiție, muncă, dedicație și veți reuși. Iar dacă întâmpinați dificultăți să aveți mereu încredere în voi și să încercați din nou. Lumea face loc persoanei care știe exact unde dorește să ajungă.

Autoare: Eliza Mihalache, stagiară