Femeile sunt atrase în ultima vreme de aceste oportunități de a-și extinde domeniul profesional și, mai ales, cel al veniturilor. Trebuie să știi că nu trebuie să fii o supra-femeie pentru a desfășura o afacere de succes. Important este să pui suflet, să te concentrezi asupra a ceea ce ți-ai propus să obții și să fii mereu deschisă pentru a acumula lucruri noi.

În rândurile ce urmează găsești o listă de idei de afaceri, pentru femeile care își doresc mai mult decât un simplu job. Este suficient să ai răbdare pentru a le parcurge pe toate și să alegi ce îți place. Cu un plan bun, apar și oportunitățile de dezvoltare a ideilor!

Freelancing în training de specialitate. Fie că dorești să devenii trainer pe project management, pe limbi străine, pe managementul timpului, pe marketing de gherilă sau pe PR, șansele tale sunt sporite. De ce? Deoarece majoritatea conaționalilor noștri caută în ultimul timp să își perfecționeze abilitățile și competențele. Dacă ești o femeie care are specializări, acreditări și experiență de lucru solidă, atunci te numeri printre cei care își pot pune în aplicare micile idei de afaceri în training practic.

Organizare de cursuri de Public Speaking. Public Speaking-ul a devenit una dintre cele mai căutate specializări, un sector în care mulți doresc să se implice. Această este o idee de afaceri profitabilă pentru cele care doresc să pornească proiecte de viitor, pe cont propriu, ca freelanceri.

Consultant de marketing pentru afaceri mici. Marketing-ul este vital și nu doar afacerile mari, complexe au nevoie de aceste servicii. Marketing-ul se adresează și afacerilor mai mici tocmai pentru a le scoate din anonimat, a le ajuta să crească.

Organizare de petreceri pentru copii. Copiii adoră petrecerile și părinții au început de ani buni să nu le mai pregătească singuri zilele aniversare. Poți fi o organizatoare de astfel de petreceri și să faci o afacere din asta. Trendurile spun că asemenea organizatori, care să se ocupe de fiecare detaliu, sunt foarte căutați. Și această e o idee de afacere mică și profitabilă, care nu necesită capital solid de investiții.

Consultant de carieră. Poți fi o rază de soare pentru cei care nu știu ce vor să facă în viață. E mare nevoie de specialiști care să ofere serviciile de consultanță care să ajute oamenii să își găsească drumul în carieră.

Firma de catering vegan/vegetarian. Faptul că tot mai mulți oameni se orientează și la noi către regimul vegetarian e o realitate. Există oameni dispuși să își asigure o anume dietă și ei sunt cei care vor apela la serviciile firmelor de catering specializate în sectorul de interes pentru ei. Firmele de catering vegan și vegetarian reprezintă idei de afaceri de viitor, afaceri profitabile, care vor cunoaște o dezvoltare prielnică timp îndelungat.

Consultanță SEO. Iată ingredientul pe care mulți afaceriști online îl consideră de bază pentru succesul unei afaceri online de top. Aceasta e considerată o afacere profitabilă și de viitor, cât timp vor exista site-uri și un mediu online activ.

Agenție de turism. Agențiile de turism reprezintă și ele proiecte de mare interes. Aceasta e o afacere profitabilă, rezervată celor cu studii în turism, cu legături către profesioniști de top, cu un capital destul de serios.

Mentenanță IT. Oamenii se bazează pe mentenanță IT, deoarece multitudinea de computere, servere online, laptopuri, tablete, rețele au împânzit țara și toate au nevoie de servicii de mentenanța. Promovează-ți serviciile via mediul online și prin intermediul prietenilor, rudelor, colegilor de muncă și vei descoperi un teren destul de fertil, în care aceste idei de afaceri mici să devină idei de afaceri profitabile. E o afacere de condus de acasă și care necesită puține intervenții pe teren.

Firma de consultanță în HR. Din ce în ce mai mult accent se pune pe HR, pe managementul resurselor umane, pe strategiile de resurse umane, pe planificare și organizare strategică. Specializările în acest domeniu încep să devină puncte forțe pentru numeroși profesioniști care au la îndemână și numeroase oportunități de afaceri pentru anul 2022. Poți să înființezi o firma de consultanță în HR sau să devii freelancer și să oferi servicii de consultanță pentru companiile care îți solicită ajutorul.

Firmă de consultanță pentru înființarea de ONG-uri. Din ce în ce mai multe ONG-uri apar și majoritatea au recurs la sprijinul firmelor de consultanță pentru a fi înființate. Femeile care dețin specializări solide în acest sector și experiență lungă de lucru, se pot orienta către aceste idei de afaceri profitabile și de viitor.

Consultanță în achiziții și fuziuni. Achizițiile și fuziunile reprezintă un alt sector fertil pentru numeroase afaceri. Poți investi în ele cu încredere și să te aștepți la necesități financiare destul de sporite. Vei avea de investit în identificarea unei locații strategice, în cooptarea de specialiști de top, brokeri, consultantanti, specialiști în negocieri și nu numai.

Anticariat online. Cărțile vechi se caută din ce în ce mai mult și anticariatele offline încep să își restrângă activitatea. Nu este de mirare, căci dinamica consumatorilor spune foarte clar că majoritatea profiturilor vin din mediul online, locația în care e nevoie de dezvoltare.

Magazin online/ offline de obiecte vestimentare pentru femeile însărcinate. Obiectele vestimentare pentru femeile însărcinate vor fi întotdeauna bine vândute. Multe viitoare mămici optează chiar și pentru obiectele vestimentare la mâna a doua, dat fiind faptul că schimbarea măsurilor se produce rapid și schimbarea hainelor presupune noi și noi fonduri.

Majoritatea acestor idei de afaceri mici pot fi fondate și administrate de la domiciliul personal. Unele au nevoie de o prezență online, altele pot crește treptat la o locație fizică. Poți începe cu resurse limitate și să îți dezvolți afacerea în timp. Poți opta pentru granturi dedicate femeilor în afaceri. Poți găsi și investitori sau parteneri. Important e să-ți schițezi un plan și să ai mult curaj!

Distribuie articolul: