Maria Solomud are 18 ani  și este unul dintre elevii care sunt scutiți anul acesta de două examene de BAC. Toate acestea datorită rezultatelor remarcabile la Olimpiadele Naționale și Internaționale la care a participat. Maria a obținut note de „10” din oficiu la două discipline: geografie și limba engleză. 
Rezultatul muncii sale a dat roade, care au fost culese în perioada anilor de liceu, la diverse concursuri. Maria spune că i-a plăcut la nebunie să studieze diferite materii și să le redescopere zi de zi.
„Pe parcursul anilor de liceu, mi s-a schimbat deseori preferința pentru o disciplină sau alta. În ultimii doi ani am reușit să îndrăgesc mult orele de limbă și literatură română, pentru că am descoperit, cu adevărat, frumusețea poeziei și cât de valoroase sunt operele scriitorilor români. Cu toate acestea, încă din clasa a 9-a am descoperit pasiunea mea pentru geografie, ceea ce m-a determinat să particip în acel an la Olimpiada Republicană. Atunci am obținut locul 3, pe care l-am câștigat și în următorii 2 ani.”

Anul acesta, munca asiduă și perseverența i-au asigurat un câștig dublu, astfel Maria Solomud va fi scutită de două examene la alegere. În plus tânăra absolventă a susținut cu brio testul Cambridge. Examenele Cambridge Assessment English sunt recunoscute de școli, universități, angajatori din sectorul public și privat din toate țările vorbitoare de limba engleză. Succesul obținut în urma susținerii unui astfel de examen  îți oferă un certificat recunoscut internațional ce demonstrează nivelul tău de limba engleză.

„Am făcut o excepție anul acesta, obținând locul 1. La fel, anul acesta, Olimpiada mi-a asigurat un câștig dublu, deoarece m-a scutit de examenul la alegere, pe care urmam să-l susțin la Geografie. Testul nu mi s-a părut complicat, deși am muncit mult înainte să-l scriu. Trebuie să recunosc că îmi place această instabilitate cu care mă voi întâlni după examene, de aceea nu am planificat nimic concret și chiar nu sunt sigură ce voi face.”
Maria Solomud nu știe deocamdată ce va alege să studieze după absolvirea liceului, cert este că ea își dorește să se aventureze într-un domeniu care o va face fericită și împlinită.
„Probabil că sunt sigură doar de faptul că vreau să descopăr o profesie care mă va face fericită. Consider că studiile din Moldova sunt cuprinzătoare, însă plictisesc mult elevii și studenții, deoarece nu permit să ne manifestăm practic și creativ”, a specificat Maria Solomud.
Ea consideră că doar munca și ambiția te pot arunca în mrejele succesului. Iar cu multă ambiție și un gram de perseverență poți urni și munții din loc. Totul depinde de tine, de capacitățile tale pe care trebuie să ți le dezvolți zilnic.
Multă baftă Maria Solomud, ne mândrim cu tine!

Distribuie articolul: