Tripleții familiei Fridjioi din Giurgiulești au venit prematur pe lume, însă le-au adus o bucurie imensă. Amelia, Alexandra și Sabin aveau mai puțin de 2 kg fiecare, iar marea provocare era să prindă la puteri pentru a respira independent și a crește în greutate. După câteva săptămâni de încercări, părinții au descoperit formula de lapte praf potrivită pentru micuți.

„Totul a început frumos, am încercat diferite produse alimentare pentru ei, diferite lapte praf, dar din păcate ei fiind prematuri și mai sensibili, nu au putut tolera foarte bine aceste produse”, declară Ecaterina Fridjioi, mămica tripleților.

Corneliu, tatăl copiilor, confirmă acest lucru: „Eram supărați, triști, copiii vomitau, regurgitau, nu le găseam ce să mănânce, tot ce mâncau dădeau înapoi și eram stresați”, spune acesta.

Farmacia Familiei și Abbott au adus în dar lapte praf Similac NeoSure pentru cei trei bebeluși născuți înainte de termen. Formula alimentară îi va ajuta pe copii să crească sănătos și le va asigura dezvoltarea în ritmul necesar pentru a lua în greutate și a prinde la puteri.

„Înainte de Similac foarte tare regurgitau, vomitau chiar havuz (fontan). Chiar de la prima cutie am văzut schimbări. Copiii au început să mănânce mai mult, cantitativ, să asimileze și să adauge în greutate”, ne povestește mama tripleților. Aceasta ne-a mai mărturisit că bebelușii au deja mesele bine puse la punct… ca și plânsul, de altfel.

„Inițial spuneam că nu plâng toți odată, nu sunt dependenți unul de altul însă ei deja cresc și devin dependenți unul de celălalt. Deci plâng toți odată, mănâncă o dată, baie toți odată fac”, spune Ecaterina Fridjioi.

Cei doi părinți se descurcă singuri pe timp de zi cu îngrijirea tripleților, iar noaptea vine o bunică în ajutor.

„De la o oră am început să îi hrănesc, din 3 în 3 ore, timp de 3 zile i-am hrănit eu că mama era în secția de reanimare. Mai multe mămici erau acolo care își hrăneau copiii prematuri și ele au zis „dă să te fotografiem, să te dăm exemplu. Greul continuă, dar bucuria e foarte mare și greutățile nu prea se văd”, ne-a mărturisit Corneliu Fridjioi, tatăl micuților.

Companiile Farmacia Familiei și Abbott vin cu sincere felicitări pentru Familia Fridjioi, părinții tripleților minunați!

P