Fanii interpretului român Marcel Pavel probabil au remarcat repaosul muzical pe care l-a făcut artistul, în ultima vreme. Nu este vorba despre o vacanță, ci de o problemă de sănătate la nivelul coardelor vocale. Cântărețul a fost investigat acasă, dar urmează să-și facă un control repetat în străinătate din cauza unei probleme care îl împiedică la cântat.

„Am trecut printr-o perioadă mai ciudățică. Da, cu evenimente multe, concerte, dar și puține probleme de sănătate: oboseala corzilor vocale. Remediu: repaos vocal, medicamentație potrivită și recomandată de medic, specifică; exerciții corecte de emisie a sunetului, adică o întreagă terapie vocală. E greu, mai ales dacă ai și piese în repertoriu, care solicită foarte mult aparatul vocal. Mă refer și la partea de clasic.

La mine, leacurile băbești nu merg. Am făcut și aerosol cu ser fiziologic pentru fludizarea secrețiilor.

Dacă nu urmezi acest tratament, riști să-ți pierzi vocea, riști să devii disfonic, să devii tot timpul răgușit. Mai este și un reflux gastric și la mine, dar și la mulți artiști. Refluxul se duce spre esofag, de acolo – spre corzi. Trebuie să acorzi atenție și alimentației. Am un coleg cu o intervenție, dar nu vreau să fac o știre din asta.

Nu mi s-a întâmplat niciodată să fiu nevoit să amân anumite evenimente din cauza vocii. Dumnezeu m-a ajutat, mi-am luat repaos când am avut nevoia. Bineînțeles că voi merge și la un medic din străinătate, ca să-mi facă investigații, să vedem despre ce este vorba.

Sunt relativ bine. Am un punct de grăsime pe coarda vocală, care mă împiedică la cântat. Nu e nodul și nu e polip, ci o adiție adipoasă, care se elimină prin laser.

Îmi promit de vreo 6 luni că o să mă apuc de sport – de kempo. Acolo, sigur că o să slăbesc cu sacul, adică cu un adversar imaginar”, a mărturisit Marcel Pavel, în cadrul unei emisiuni de la Antena Stars.

Foto: Facebook.com

Distribuie articolul: