Aproape opt miliarde de oameni, atât găzduiește Planeta Pământ. În ultimii 40 de ani numărul populației s-a dublat. Totodată, aproximativ 38% din suprafața Terrei este folosită pentru producerea alimentelor.

Datele statistice relevă că mâncarea este produsă peste măsură, anual fiind irosite peste 1,43 miliarde de tone de produse. În contextul Zilei Planetei, AGORA te invită să descoperi câteva curiozități despre lumea în care trăim.

În timp ce rata foametei scade, una din zece persoane suferă din cauza lipsei alimentației. Astfel, din totalul populației, 821 de milioane sunt flămânzi. De cealaltă parte, trei din zece persoane suferă de obezitate.

În ultimii 40 de ani, 93% din excesul de căldură a fost absorbit de oceane cauzând topirea ghețarilor și creșterea nivelului mărilor.

Anual, din 1970 încoace, la de 22 aprilie este marcată Ziua Pământului. Pentru prima oară, sărbătorea a fost propusă de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, care a dorit să trezească interesul față de mediu printre colegii săi politicieni, cât şi printre oamenii de rând într-o perioadă de ignoranță totală.

Sursa: AGORA